onsdag 16 november 2011

4good-event "Power of Passion"

Gårkvällen spenderade jag på 4good-eventet "Power of Passion" och det var väl investerade timmar kan jag säga, det kan varmt rekommenderas. Ljudnivån blir ganska hög när 400 kvinnor är samlade ;-) men vilka föreläsningar och vilken stämning. Jag gick därifrån med energi och ideer bubblandes inom mig och hade faktiskt svårt att somna när jag väl kom hem - på ett bra sätt ska jag tillägga.

Kvällens föreläsare var Emma Wiklund, Annie Seel, Emma Igelström och Lou Rossling.

Emma Wiklund berättade på ett härligt personligt sätt om resan från modelljobb via modevärlden till att ha en egen hudvårdsserie. Hon fokuserade på att man ska jobba med det man är bra på och våga ta hjälp av sitt nätverk för det man inte tror att man kan - och att man kan lära sig jättemycket på vägen. Och så skrattade jag gott åt att Emma berättade att produkterna inte var testade på djur utan på henne själv, mannen och barnen. Inte testat på djur, testat på barn.... jag är inte helt säker på att det är ett bra försäljningsargument, men jag kan förstås ha fel!

Efter Emma W steg Annie Seel upp på scen och jag är ju sedan innan vansinnigt imponerad av den kvinnan. Tänk att den lilla slanka kroppen orkar med allt - Dakar-rallyt på motorcykel är ingen mysig promenad precis.... Jag tog med mig många kloka ord från Annies föreläsning. Bland annat tanken om att alla har en actionfigur inom sig som fixar det som är jobbigt - så jag ska börja utveckla en mental bild på min egen actionfigur som jag kan skicka ut på uppdrag när det behövs.
Och så att man ska komma ihåg att ord är magiska. Om man tydligt uttalar vad man vill så ökar sannolikheten att det händer. Annie har kommit långt med att bestämma sig och GÖRA det hon tänkt sig, så varför skulle det inte funka för oss andra?

Efter paus och mingel där jag träffade nya bekantskaper var det dags för Emma Igelström. Hon berättade inte så mycket om sitt liv och sin karriär utan fokuserade mer på hur hon hade lyckats vända problemen med ätstörning och alkohol till något positivt. Och att man kan träna på att vända dåligt till bra - fast ibland behöver man viljan att vilja träna! Emma berättade också om tydliga målsättningar och att be om hjälp - att det är viktigt att ha folk omkring sig som kan ge den hjälpen man behöver. Jag var väldgt imponerad över hennes framträdande och hoppas att jag kan lära mig att få samma trygghet i mig själv!

Sist på programmet var Lou Rossling som jag inte kände till sedan innan. Men jag överdriver inte om jag säger att på den dryga halvtimmen som hon pratade hann jag gapskratta 30 gånger och gråta 2. Hon var ett riktigt energipiller och det jag framför allt tog med mig är att ta ansvar för sin egen lycka och sitt eget liv samt att det vi upplever ofta speglar vår egen attityd. Plus att det lönar sig att bemöta omgivningen så som man själv vill bli bemött.

Allt som allt var det en härlig kväll som satte i gång många nya tankar hos mig och vissa av dem försöker jag förverkliga redan nu, andra kräver lite mera bearbetning och långsiktig planering. Jag ser fram emot nästa gång 4good är i Malmö i början på februari! Ses vi?

Jag tog några extremt dåliga mobilbilder men med tanke på alla kameror som var där är jag säker på att det finns många bättre bilder därute på nätet :-)

Inga kommentarer: