lördag 29 juni 2013

NMT - lördagsfys. Med liten regnskur.

Dags för lördags-NMT på Bulltofta. Skönt att ha det lite närmare - nackdelen är att om man ligger och drar sig för länge så har man frukosten skumpandes i magen när man joggar dit då. Inte för att jag har haft erfarenheten alltså, jag bara tipsar ;-)

Det började lite lätt kaotiskt för det visade sig att man hade missat att ett annat träningsgäng hade bokat omklädningsrummet på samma tid. Vi redde ut det och hoppas att vi får ett eget omklädningsrum längre fram i höst så att vi slipper trängas.

Vi var 14 på passet och det blev ett praktiskt pass där vi inte rörde oss så långt men blev ordentligt svettiga. Vi joggade till cricketplan och sprang parvis åt varsitt håll, möttes på motsatt sida, gjorde 10 armhävningar och sprang tillbaka samma väg så att de snabbaste fick springa längst. Sen rörde vi oss över plan med utfallssteg och björngång och joggade bort till nästa gräsplan eftersom cricketgänget dukade upp till träning och match och vi inte behövde vara i vägen.

Det blev förflyttnings-bonanza. Björnar och gorillor och alligatorer. Låg och hög skipping och jämfotahopp och allt möjligt annat. Varma och svettiga blev vi och nån frågade efter vatten. Daniel sa att vi fick vänta fem minuter till. Då började det regna :-) Bra timing! Kampövningar var sen dagens tema. Slå på axlar och nudda tå mot tå. Boxas och sparkas och höga knän. Tigerbrottning och axelputtning och rygg mot rygg och så lite knäböj rygg mot rygg.

Efter det parade vi ihop oss med nån i ungefär samma viktklass och styrka och så fick vi bära varandra. På ryggen och i famnen, som sprattelgubbar och släpandes. Och så fick vi göra marklyft med varann. Jag är faktiskt rätt stolt över att ha marklyft kamrat E :-) Det kräver att man ligger i nån bisarr variant på framstupa sidoläge för att kamraten ska kunna greppa i ena knävecket och ena armbågen men det funkar :-)

Som avslut gjorde vi en stafett som gick till så att vi sprang en runda där Daniel placerade ut koner. Varje lag bestod av sju deltagare numrerade från 1-7. Ettan stod kvar vid starten, tvåan ställde sig vid kon 2, trean vid kon 3 etc. Så sprang man helt enkelt en i taget från "sin" kon till nästa och skickade iväg nästa deltagare - och väntade sen tills det hade gått varvet runt. Det innebar korta sprinter på 50-150 m med full spätta och så ungefär 2 minuters vila. Grymt kul! 25 upphopp och sen var vi klara och joggade hem med rätt tunga ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar