söndag 10 juli 2016

Semester. En veckas logout, typ!

Vanligtvis planerar jag så att jag har en veckas semester hemma, sen semesterresan mitt i semestern och så en vecka hemma igen. Men i år blev det inte så utan semesterresan låg redan första semesterveckan. I fredags checkade jag ut från kontoret, i lördags la jag lite tid på att avsluta PT-jobb (skicka ut träningsprogram till kunder, autosvar på mailen, semestersvar på telefonen och sånt) och så packade vi. Söndag 05.45 satte vi oss på bussen.

Resan gick till Binz på Rügen i Tyskland. Förra året tog vi bilen, i år valde vi bort den och åkte buss och tåg till Trelleborg, promenerade ombord på färjan och tog taxi från Sassnitz till Binz. Det funkade riktigt bra! Förutom såklart det vanliga - att det är i det närmaste livsnödvändigt att kunna tyska för att ens kunna beställa en taxi och sånt... Joakim har det således lite svårt men försöker lära sig i alla fall ;-)

Vi checkade in på samma hotell som förra året och lämnade väskorna i deras förvaringsutrymme eftersom rummet inte var klart, och så gick vi ner på stan och åt lunch på ett av våra favoritställen. Det regnade nåt lite men klarnade upp sen igen så efter att ha fått vårt rum gick vi ner och doppade fötterna i Östersjön en sväng.

Veckan har varit bra fast med något blandat väder - som svensk sommar. Ömsom sol, ömsom regn, och en del minnesvärda upplevelser. Som en utomhuskonsert med två killar från Berlin (jag gissar att de är typ matte- och geografilärare 9 månader per år och spelar musik på sommaren) som var otroligt roliga för den som begrep tyska men för Joakim mest tog död på hans favoritlåtar. Ärligt talat var de bäst när de sjöng sina egna låtar ;-) Fast det var ändå härligt att sitta där utomhus med en drink på en måndagkväll och sjunga med!

En annan minnesvärd upplevelse var dagen då det regnade (onsdag, kanske?) då vi först käkade fantastiskt goda burgare på Peter Pane och sen bytte om till träningskläder. Egentligen skulle vi delta på ett utomhusträningspass men ingen dök upp (säkert inställt pga väderleken) så vi sprang 5 km i regnet längs strandpromenaden och stranden till övriga flanörers stora överraskning och sen badade vi i underkläderna, gick upp och bytte om till badrock och sedan ner i hotellets bastuområde för örtbastu, torrbastu, ångbastu m.m. Vi har också hunnit med en utflykt till Oceanium i Stralsund och några timmar på stranden.

Hotellpaketet innehöll frukost- och middagsbuffé vilket var både gott och praktiskt, lunch och fika vid behov har vi intagit lite här och var. Tyskarna producerar fortfarande vansinnigt goda tårtor och glassar! Hem kom vi i går med ett gäng Störtebeker-öl från Stralsund i packningen och en härlig utvilad känsla i kroppen.

Nu tar 2½ veckas ledighet på hemmaplan vid och det är dags att kika lite mer på min sommarlista - fast utan stress och press. Det vi hinner med, det hinner vi, mycket beror ju också på vädret. Men jag har redan hunnit med att inleda semestern på ett bra sätt, att dricka bubbel, att skippa väckarklockan och att läsa böcker på stranden så jag har börjat bra! Nästa projekt jag inleder är det här med löpning. Ett litet runstreak - varje dag i en vecka ska jag springa en kortis så ser vi hur det känns.

Inga kommentarer: