tisdag 12 juli 2016

Testpanelen: Synoptik iWear activ

Via Smartson har jag fått förmånen att testa Synoptiks nya premiumlinser iWear activ som de sökte testpiloter till under sommaren. Jag anmälde mig, blev till min stora glädje uttagen som testpilot och har nu avslutat min testperiod.

Jag har haft kontaktlinser hos Synoptik sen jag var 16. Det var ett stort lyft för mig när jag äntligen fick kontaktlinser efter att ha haft glasögon sen jag var 6. Jag är väldigt närsynt och därför har valmöjligheterna varit begränsade alla dessa år - tyvärr är det inte alla linstyper som görs för oss som ser riktigt dåligt. Således luttrad kollade jag upp på nätet innan jag träffade optikern första gången att linserna fanns i mina styrkor.

Vid synundersökningen konstaterades att jag förmodligen skulle se bättre med lite mindre stark lins på ena ögat så de nya linserna beställdes hem med de styrkorna. Det tog bara några dagar innan jag fick ett sms och kunde hämta ut mina nya linser. Sen har jag testat dem ganska hårt - långa dagar, lite för lite sömn, bastu, klorvatten, saltvatten, löpning i ösregn, bastubad... nästan alla de situationer som vanligtvis ställer till problem. Jag måste säga att de här linserna är helt suveräna och passar mitt aktiva liv perfekt. Inte en enda gång har jag känt av linserna, de är lätthanterade och de "fastnar" aldrig på ögat när man t ex duschar (linsanvändare vet precis vad jag menar).

Nu får jag tack vare Smartson 3 månader alldeles gratis med dessa nya linser innan min prenumeration läggs om. Det kommer kosta nån hundring mer i månaden men det är det helt klart värt för att få bättre komfort. I testet ingår Synoptiks "all-inclusive" som även innebär fria synundersökningar vid behov, fritt byte till andra styrkor, nya linser hem i brevlådan var tredje månad och lite rabatter på t ex glasögon och solglasögon. Det är samma prenumeration som jag har haft i flera år redan och jag gillar den tjänsten skarpt, det funkar klockrent och man får alltid trevlig service! Rekommenderas varmt.

Mina nya linser är beställda och ska komma hem till mig inom 10 dagar - jag håller tummarna för att de kommer tidigare för jag har linser kvar till 8 dagar innan jag behöver öppna det senaste paketet med min gamla linstyp som kom i brevlådan precis innan semestern. Det brukar gå snabbt så det hoppas jag att det gör den här gången också.

Inga kommentarer: