torsdag 14 juli 2016

Träning och sen sightseeing på hemmaplan

Efter lite diskussioner landade vi på en bra dagsplanering som innebar att cykla till gymmet, träna, låsa in grejerna på mitt kontor och köra lite sightseeing. Således - packa dagens utrustning, mot gymmet! Som jag sa till Joakim så var det ungefär som en vanlig dag i mitt liv :-)

Väl uppvärmd av cykelturen körde jag lite rörlighet för bröstrygg och prehab axlar innan jag körde igång mitt discopass. Bänkpress - vanlig och med dubbelstopp och smalbänk - följt av axelpress med hantlar, sidolyft i kabelhiss (ajajaj), smala armhävningar på bosu, tricepspress, 21'an och så lite shrugs som grädde på moset. Klart!

Efter en dusch styrde vi cyklarna mot Slottsträdgårdens kafé för lunch. Räkmacka och kall öl och så en latte på det, inte dåligt! Sen tog vi en sväng på Malmöhus för att besöka det nya akvariet och vi hann också med ett besök på Teknikens och Sjöfartens hus när vi ändå var i krokarna.

Sen var jag skapligt trött i huvudet så vi svängde ner till Västra Hamnen och drack Frapino och tittade på havet och Öresundsbron och båtar och fåglar en stund innan vi styrde hemåt (via gymmet för att hämta väskorna såklart). Hemma blev det nästan repris på midsommar för Joakim (matjessill, färskpotatis, gräddfil, gräslök) medan jag tog en god korv och lite keso med rostad paprika till mina potäter.

Sist på dagens schema stod löpning och yoga. Vi åkte ner till Bulltofta, jag tog ett varv på 2½ km-slingan och körde hem bilen medan Joakim sprang femman och sen hem. Jag noterar att det känns som att börja om med löpningen men ändå inte. Framför allt för att jag redan har upplevt alla småkrämpor så det är lättare att hantera dem. Som i dag - akut löparmage på sista 400 m. Mindre mysigt men jag vet varför och jag vet att det går över efter en tids regelbunden löpning.

Hem till yogamattan och Johannas Happy Hips för att jobba igenom höfterna som brukar behöva det emellanåt. Sedan BCAA, färska jordgubbar, bakprogram på TV och kattmys i soffan. Det är ganska gött med "hemester" tycker jag!

Inga kommentarer: