måndag 29 augusti 2016

Bra sliten men nöjd!

Hemma igen efter en otroligt intensiv och givande helg. Dags att reflektera litegrann och sätta ord på helgens händelser innan jag kastar mig in i vardagen igen!

Jag anlände alltså i fredags efter en helt galen jobbvecka. Tog en lugn kväll, la mig tidigt och vaknade efter nio timmars sömn och kände mig pigg. Eftersom vi först skulle börja med Runacademys utbildning klockan elva fanns det gott om tid för hotellfrukost, schemakoll, en promenad bort till närmaste mataffär för att införskaffa lite rawbars och annat i mellanmålsväg, en latte och croissant som förmiddagsfika och slutligen klädbyte innan vi körde igång.

Efter en kort introduktion drog vi igång med föreläsning i träningsfysiologi med Mikael Mattsson som är både enormt kompetent och väldigt rolig att lyssna på! En lunch på det och sen skulle vi ut och köra igenom ett löpteknikpass som står på schemat i vår. Härligt att känna på lite praktik! Mera föreläsning och så ett utepass till där vi mest fick prova på att bli coachade för att ta till oss lite tips och tricks.

Vi hann med en snabbdusch och ombyte innan det var dags för kvällens middag och lite efterföljande frågesport. Mitt lag kom tvåa....åh, störigt! Inga sena kvällar här dock utan halv elva var jag tillbaka på mitt rum och på väg ner under täcket!

Söndag inleddes med en genomgång av Runacademys ärligt talat rätt så coola webb-interface där man bland annat kan få ett anpassat träningsprogram som inkluderar det passet vi kommer köra med Runacademy varje vecka plus en massa andra bra pass. Vi pratade också mycket om ledarens roll och fick en hel bunke matnyttiga tips.

Efter lunch var det dags för tre timmars praktik. Pust :-) Löpteknik uppför, utför och i skogen. Övning i att jogga i grupp (lugnt tempo!) och ge feedback till andra samtidigt som man springer bredvid. I en hel timme nötte vi löpskolningsövningar, alla de som vi kommer gå igenom under höstterminen, sen fick vi en kort fruktpaus (jag tryckte i mig en rawbar) och så avslutade vi med att träna på att coacha intervaller. Sen var vi färdiga och redo att släppas ut till grupperna :-)

Här kan du läsa om ledarnas perspektiv på helgen!

Jag hade (givetvis) mer inbokat så jag gjorde ett snabbt klädbyte och packade väskan och drog in till stan för att undvika fotbollshuliganer på pendeltåget. Mötte upp S, fikade, gick vidare till Friskis där K hade bokat en sal till oss och så körde vi cirkelfys. K skötte uppvärmning och nedvarvning och jag stod för en fyscirkel med 10 övningar som var både rolig och utmanande!

S och jag avslutade med pizza på ett närbeläget ställe och sedan åkte jag tillbaka till hotellet och sov. Frukost i morse, packning, iväg mot Centralen och tåget hem. Det var ett soligt Stockholm som mötte mig i fredags men i dag var det grått och regnigt och kändes inte så jobbigt att lämna ;-) Mina fyrbenta vänner var glada att se mig igen, Joakim däremot träffar jag först till helgen och det är givetvis jobbigt men går nog att leva med så fort vardagen rullar på.

Inga kommentarer: