söndag 21 augusti 2016

"Jag har kakelfix i bh'n...."

Jo. Egentligen skulle jag ha varit på träningsevent i går och varit mer eller mindre utslagen i träningsvärk i dag. Men livet kom emellan, kan man säga!

Köksmannen meddelade i veckan att han vill montera kök nästa vecka. Efter att ha meddelat före sommaren att det blev tidigast vecka 36 så kommer han plötsligt två veckor tidigare. Man kan inte riktigt vara grinig för att hantverkare kommer tidigare än utlovat eftersom det oftare verkar vara tvärtom så vi fick kasta om planeringen lite. Tanken var att vi skulle ha två helger plus en vecka emellan att förbereda allting men nu fick vi en helg - nätt och jämnt.

Med anledning av jobbet som behövde göras plus en lite trött och svullen hälsena bestämde jag att skippa träningseventet och börja fixa i köket i stället. Jag tänkte att det ändå är viktigare att hälsenan orkar vara med på nästa helgs utbildning och så fick fysiskt arbete bli helgens fys!

Lördag förmiddag hade Joakim NMT-pass och jag tömde skåp och tvättade träningskläder. Sen åkte vi ut och åt lunch och handlade nödvändiga prylar att sabotera kakel med. Fyra timmars intensivt arbete med kakelknackande resulterade i att allt kakel var borta (två lager) - bara gammalt kakelfix kvar. Jahapp. Klockan var gott och väl dags att ta kväll så vi städade undan efter oss och slängde in ett pizzakit i ugnen som fick bli middag.

I morse var det på't igen oavsett vad vi var sugna på. Kakelborttagaren visade sig vara apdålig på att ta bort fix så Joakim åkte iväg och införskaffade ytterligare en huggmejsel och sen bankade vi loss fram till lunch då vi bestämde oss för att låta nog vara nog. Ännu en städning på det, lunch (rester) och så var det dags att montera ner alla luckor och åka till tippen med luckor och kakelrester. Lampor och fläkt är nerplockade, skåpet under vasken tomt, sopor slängda och allting rengjort och redo.

Sen gick jag och tog en välbehövlig dusch och det var då jag hittade smulor av kakelfix i bh'n. Förmodligen fanns de också i håret och både armar och kläder var ordentligt dammiga och fina.

Sista uppgiften för dagen var att åka och handla. Förmodligen har jag inte mycket till kök efter att snickaren kommer i morgon bitti så jag har bunkrat lite vettiga färdigrätter, kvarg, bröd, pålägg, morötter och äpplen. Jag räknar iskallt med att vattnet i köket kommer vara avstängt och vill helst slippa diska, att köksbänken kommer vara bortplockad ett tag och att det blir allmänt stökigt helt enkelt. Det som är bra är att vi inte byter några vitvaror så kyl, frys, mikro, spis och diskmaskin kommer stå kvar vilket ändå är bättre än att ha noll och ingenting som funkar. En annan bra sak är att det bara blir kaos i en vecka eller tio dagar som mest. Det tredje som jag är glad för är att vi har en kille som sköter hela jobbet. Det är hans ansvar att få in övriga hantverkare i rätt tid och jag har bara en kontaktperson och får bara en faktura.

Trött är jag i armar och händer - och magmusklerna. De får jobba på ganska bra när man vrider sig i konstiga positioner för att komma åt kakel mellan köksbänk och överskåp. Dessutom har vi jobbat så fokuserat och haft så dammigt överallt att fika- och mellanmålspauser inte har varit aktuella utan vi har bara tragglat på mellan frukost och lunch, lunch och middag. Konstant fysiskt arbete och inget godis alltså - det får väl kompensera för ett träningsevent!

Inga kommentarer: