onsdag 24 augusti 2016

...men när hinner du träna själv?

Det krassa svaret på den frågan är att det hinner jag knappt just nu och jag orkar inte stressa över det. Jag har lyckats planera några riktigt, riktigt dåliga veckor för mig själv och det finns väldigt dåligt med utrymme för fokus på mig. Klantigt, men bara att hantera.

I går klämde jag dock ut 50 minuter för egenträning efter att ha haft en morgonkund. Det blev ett pass på temat "nödvändig prehab" - dvs fokus på områden som mår dåligt av att inte träna. För min del är det rotatorcuff (axlarna), bröstrygg, ländrygg och utsida höft som tenderar att bli lite förslappade och ge smärtproblem om jag inte underhåller dem.

Därför började jag passet med axelrotationer inåt och utåt, sedan blev det liggande rodd, omvända kryssdrag och "bågskytten" som är en variant på stående hög rodd med rotation i ryggen. För att ge även ländryggen lite omsorg körde jag liggande diagonallyft på boll. Utsida höft då - jo, en knästabiliserings/balanskombo med benlyft åt sidan följdes av "krabban" med gummiband och så avslutade jag med några varv Russian Twist för att väcka magmusklerna.

Skyndade mig till kontoret, jobbade och hade möten om vartannat, kastade i mig pyttipanna till lunch, sprang till möte... ja ungefär så. Hoppas på mera lugn och ro i dag så jag kan få undan lite grejer.

Efter kvällens tre PT-pass cyklade jag hem, stoppade i mig mat och beundrade mitt kök som så sakteliga börjar se ut som ett kök i stället för en rivningskåk och klappade på mina katter. Kände att jag behövde varva ner lite extra så jag drog fram Milla Floryds pass "Goodnight Sweetheart" från Yogobe och tillbringade 20 minuter på yogamattan med deltagande katter. Således nedvarvad och avspänd gick jag upp och la mig. Nu på morgonen känner jag mig utvilad och hyfsat energisk så jag gjorde tydligen allt rätt.

Strax dags att ge sig av mot jobbet - ska slänga in och förprogrammera en tvätt så jag kan hänga den när jag kommer hem och så behöver packa rätt saker i väskan för ytterligare en lång arbetsdag. Tur att fredag är en kort dag och jag är ledig på måndag, det kommer behövas!

Inga kommentarer: