torsdag 11 augusti 2016

"Var rädd om dig"

Joakim säger det ofta till mig och jag vet att han menar precis det - att jag ska vara rädd om allt det som är jag. Inte bara låta bli att cykla ut framför en buss utan också vara lite varsam med min ork och min hjärna. I dag försökte jag verkligen vara det.

Jag hade "sovmorgon" vilket innebär väckarklocka halv sju. Tänkte att om jag vaknar innan så går jag upp och yogar en stund men se det gjorde jag inte utan sov som en stock tills klockan ringde. Upp, frukostgröt med färska blåbär (vardagslyx!), packa väska, dra på mig rätt kläder och ta bilen ner till Bulltofta med en yogamatta och ett gummiband i skuffen.

Dagen började på bästa sätt med en löpcoaching och en omgång löparstyrka utomhus. En briljant solig morgon med löpskolning och intervallpass och sen mulnade det på medan andra kunden och jag hängde i utegymmet och nördade styrkeövningar. Sen fortsatte jag i bil ner till jobbet vilket är sjuuuukt jobbigt just nu pga en stängd bro och en Malmöfestival. Det gick dock ganska bra sådär mitt på förmiddagen då det inte är så mycket trafik.

Arbetsdag med fler måsten som betades av, thaimat till lunch och chef som bjöd på bullar till eftermiddagsfika, uppskattat! Bortåt halv fem skulle jag ta mig hem. Det tog TREKVART. Alltså seriöst. Ett vägarbete, två trafikljus ur funktion pga strömavbrott, en vägspärr jag inte visste om och sjukt mycket bilar. Argh. Jag är inte gjord för det där med att sitta i bilen under rusningstid, jag blir bara irriterad och tänker på hur mycket mer EFFEKTIVT det hade varit att cykla. Det tar oftast strax under halvtimmen.

Därför var jag sur och stressad när jag kom hem, rullade ut mattan, bläddrade fram Yogobe och körde två korta lugna flöden MOJO yoga och andades. Lugn och sansad. I balans. Skönt! Således återställd fixade jag mat (koka pasta, värma köttfärssås) och åt i lugn och ro och drack sen ett glas vin medan jag läste ikapp bloggar och slökollade på tv.

Sedan har jag lyckats tömma diskmaskin och plocka undan i köket så jag bara har en tvätt och lite städ kvar till i morgon. Tog mig även an projektet "leta fram lillkattens favoritleksak under soffan" som man måste göra då och då. Till hennes odelade förtjusning, för det är jätteroligt att jag kryper runt och lyser med ficklampa in under soffan och rotar därinne med ett ridspö :-D Leksaken ifråga är en som är allra bäst att apportera enligt fröken katt, så jag kastar den nerför trappan med jämna mellanrum och fröken dundrar efter och hämtar den. Oklart om grannarna delar hennes förtjusning eller snart ringer på och undrar om jag har hästar i lägenheten ;-)

Lugn och återhämtad och med en glad och lite flåsig katt är det dags att stänga dörren om den här torsdagen. I morgon är det fredag och soldatens hemkomst och prepp inför Klåveröd Trail som gäller. Springa med nummerlapp alltså, kul!

Inga kommentarer: