lördag 24 september 2016

NMT. Som deltagare. För en gångs skull.

Varje gång jag deltar på NMT-pass i stället för att instruera påminns jag om att det här är min roligaste träningsform. Och tänker att jag ska vara med oftare. Fast det blir inte så ofta som jag gärna vill och det är inte så himla konstigt när jag kikar i kalendern. För jag har Runacademy på tisdagar och är NMT-instruktör måndag och/eller onsdag och sen har jag oftast PT-kunder på kvällen på torsdagen och kanske också den kvällen som jag inte har NMT och ibland kan till och med jag behöva en ledig vardagskväll ;-)

Anyway, som en del av min egen "level-up"-kampanj var det klockrent att hänga med i förmiddags när Joakim skulle vara instruktör tillsammans med en instruktörsaspirant. Passet började ganska snällt med gång och veva armar, sen blev det jogg och lite löpskolningsövningar och utfallssteg längs vägen tills vi hade förflyttat oss ca 1 km ut till korsningen vid kossabacken.

Här blev det intervaller på grusväg enligt 30-60-90 principen. 30 sek löpning ut, 30 sek ståvila, 60 sek löpning ut, 60 sek ståvila, 90 sek löpning hem, 60 sek ståvila - om igen. 4 varv. Jag fick skrämmande mycket mjölksyra på långa intervallen och sista två varven mådde jag illa men tryckte på ändå. Med vetskapen om att det är ofarligt och OK att springa så var det bara att gasa och ta chansen när jag äntligen har nån annan som coachar mig!

Efter intervallerna blev det kort förflyttning och så bjöd aspiranten på en liten cirkel med fokus på explosivitet och förflyttningar. Jämfotahopp, utfall med hopp, skottkärra m.m. Ytterligare en förflyttning och så lite bålstyrka och armhävningar innan vi jägarmarschade hemåt och stretchade. Ett gött pass helt enkelt! Vi skulle iväg på födelsedagsfika efter så det kändes klokt att passa på att röra på sig innan :-)

Inga kommentarer: