söndag 2 oktober 2016

The Runner's Convention 2016. Löplycka och en liten blodsockerdipp :-)

Äntligen dags för The Runner's Convention 2016 (kolla efter hashtaggen #trc16 i sociala medier så hittar ni nog lite av varje). Jag var så upptagen med att träna så jag hann inte mobilfippla på hela dagen och har inte tagit en enda bild, därav ett text-tungt inlägg! Vi sov över på Scandic Mölndal och kunde därför sova lite längre än övriga skånska deltagare och njuta av frukostbuffé som dock var välbefolkad av ett gäng ungdomar som skulle delta i någon form av "fjäderbollsjippo" som vi konstaterade ;-)

Frukost avklarad, alla grejer in i bilen och 10 minuters bilfärd till Sats Askim. En anläggning som ligger typ granne med Sats Sisjön vilket innebar att Askim-anläggningen i princip var stängd denna dagen och vi kunde ta så mycket plats som vi behövde. Väldigt skönt! Incheck, lokalisera skåp och reda ut hur skåplåset funkade, byta om och förbereda för första passet. Praktisk info och så Lhinas berömda intro med "ryggsäcken" - som innefattar en kortkort meditationsövning där vi tänker att vi lämnar allt annat ifrån oss och försöker vara här och nu. Bra start!

Mitt första pass var Pre-run Yoga med Camilla Oldberg. En o-flummig yogaklass som fokuserade mycket på rörlighet och muskelaktivering inför löpning och var en skön start på dagen. Efter det hade jag nöjet att köra löparstyrka med Madde och det var både tufft och roligt. Jag var ganska seg i lår och rumpa efter passet och undrade hur eftermiddagen skulle gå....

Efter lunch (pastasallad, sådär spännande) var det dags för ett pass med Oskar Käck. "Stark och helrätt" - ett pass om styrka och löpteknik. Uppvärmningsjogg, kort töjning av muskler, lite löpskolningsövningar och sen var det dags för den obehagliga delen. 10 backintervaller som inleddes med spänstövning i uppförsbacke - växelvis enbensstuds och mångsteg. Efter tre intervaller ville jag ge upp men jag krigade mig igenom och det kostade på.

Nästa pass var nämligen ett trailpass och här var Pelle Nyberg eventuellt lite överoptimistisk med vad man hinner med när man springer med en grupp i en timme om man ska hålla ihop gänget och hinna med lite teknikstopp längs vägen. 7 km tog nämligen 75 minuter vilket innebar att vi kom precis i tid till avslutningspasset och inte hann med nån återhämtning. Det var en otroligt vacker runda men efter ca 45 minuter hade jag total soppatorsk och krigade och småsnyftade mig igenom resterande 3 km. Vidrigt. Obeskrivligt vidrigt. Inför Fun Run hann jag stoppa i mig en halv müslibar och några klunkar dryck (ber om ursäkt till de som satt framför mitt skåp som blev bryskt undanskuffade men det var lite kris just då!!) och sen ut.

Visste inte riktigt om jag ville eller inte ville vara med men bestämde mig för att göra klart projektet. Uppvärmningsjogg och sedan en löpstyrkecirkel på ca 1 km stod på programmet, det mesta gick väl helt okej men backsprinten var ju lögn att jag ens försökte ta mig genom :-D Jägarmarsch tillbaka i grupper om tio. Som avslutning körde vi upphopp (20, 25 eller 30) och sedan sprint in i stora salen. Haha, sprint.... det blev nån form av lufsjogg för det var absolut ingen kraft kvar.

I stora salen blev vi välkomnade tillbaka och fick varva ner med en kort avslappning och meditation över att fylla ryggsäcken med bra och roliga saker som nästan gjorde mig tårögd för jag var så himla trött och samtidigt rimmar det ju precis med det jag försöker göra så det var så otroligt rätt just då. Puh. Prisutdelning i instagramtävlingen (den som inte fotograferar vinner inget!) och sen var vi färdiga.

Duschen efteråt var nog årets skönaste och sen drog jag på mig kompressionsstrumpor och mjuka sköna kläder. Ut i bilen och riktning hemåt med ett stopp på Max längs vägen för att fylla på. Big mistake - cola OCH kaffe, haha. Möjligen inte så hyperintelligent val för jag hade enormt svårt att sova i natt men vet inte om det var koffein eller en överladdad kropp eller både och som var anledningen! Men det var gott just då.

Något morgonseg i dag och framför allt otroligt trött och spänd i vaderna. Hälsenorna verkar (ta i trä) ha klarat sig ganska bra även om de var rätt trötta efter alla spänstövningar. Och så är jag sådär allmänt mosig i kroppen som jag brukar vara efter intensiva träningsdagar, jag kallar det "träningsbakis" för det är både trötthet och energibrist och lite mineralbrist och kanske behöver man lite extra vätska. Det är okej, det värsta är över i morgon. I dag blir en återhämtningsdag. Soffläge, energipåfyllning, lite matlagning och så förberedelse av kommande vecka. I vanlig ordning. Egentligen längtar jag efter att få springa mer i skogen för det var så fint i går men jag fattar ju att jag inte orkar :-D

Inga kommentarer: