fredag 18 november 2016

Tack och hej. Ett slut och en början.

Efter avslutat jobb på kontoret i dag begav jag mig till gymmet. Jag hade inga kunder att träna men det var min sista anställningsdag så jag tänkte passa på att köra lite fredagsfys och sedan tömma mitt kontor och lämna nyckeln.

Passet blev bra - rygg och mage. Uppvärmnings- och prehabövningar, kronlyft med omvänt grepp, latsdrag, kabelrodd, L-Y-T, "skalbaggen plus", knä till armbåge på Bosu och dyngbaggen. Jag kände mig starkare än jag trodde, jag var sådär sugen på att träna men det gick faktiskt riktigt bra.

Sedan var det dags att packa ihop och om gympasset gick överraskande lätt så var packningen överraskande jobbig. Jag har ändå burit hem grejer i några omgångar de senaste veckorna, plockat ner tavlor och diplom från väggarna och sånt. Men jag behövde sitta några minuter och mentalt ta farväl av mitt kontor innan jag stängde och låste dörren för sista gången.
Packat och klart. Over and out!
Det där PT-kontoret kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Det var där allting började. Det var där Thomas hjälpte mig igång med min träning och Malou tog vid. Det var det kontoret som sedan blev mitt när jag tog mina första stapplande steg som PT på gymgolvet. Jag har "bott" där i 1½ år, lyssnat på kunder, skrivit träningsprogram, fikat mellan pass, hängt med kollegor. Så det var inte helt utan vemod som jag lämnade det för sista gången i dag!

Av hela mitt hjärta hoppas jag att mina kunder har fått med sig något från mig. Inte bara träningspass utan allt det andra. Kunskap om kroppen. Inspiration. Insikten att träning inte bara är ett tråkigt måste utan att träning kan vara utmanande, inspirerande, varierad, tuff och framför allt ROLIG. Lusten att fortsätta träna på ett eller annat sätt - och att våga prova fast man inte kan.

För det är inte kundernas fel att jag slutar. Jag har älskat varje pass på gymgolvet även om dagarna har varit långa. Tyvärr tvingades jag inse att en f d utbränd hjärna inte klarar av ett fast jobb på 75% plus 15 PT-pass varje vecka. Den som kan räkna inser snabbt att det ger en arbetsvecka på 45 timmar. Sedan har jag en timmes transport varje dag, vill hinna träna själv också och instruera mina utepass. Det går inte - eller jo, det gör det, men det blir inte hållbart på längre sikt. Eftersom antalet pass inte var förhandlingsbart och jag inte hade lust att släppa mitt "vuxenjobb" valde jag att lämna PT-jobbet. Jag är nöjd med beslutet men det var inget lätt beslut.

Givetvis slutar jag inte jobba med personlig träning, det vore ju korkat när det är så roligt. Nej, jag fortsätter, fast i egen regi, på mitt sätt och med ett begränsat antal kunder. Framöver finns jag på Effektiv PT och kommer utveckla det konceptet under de kommande månaderna. Nystart, nya möjligheter - och det är JAG som bestämmer. Bra, eller hur? Nu kör vi!

Inga kommentarer: