fredag 30 december 2016

Benpass. Happy mess - happiness!

En sån här riktig fixar-dag blev det i dag. Så mycket vi har fått undan! Jag hade ställt väckarklockan på tjugo i sju, smög mig upp och satte mig med frukostmackan och gjorde undan årsbokslutet. Skickade in bokföringsfiler, godkände fakturor och sorterade mailbox. Ordning och reda. Bortåt halv nio när jag var klar dök Joakim upp och åt frukost, jag kompletterade med en saffransbulle från frysen och sen plockade vi ihop oss och drog till gymmet.

Benpass. 8 timmar senare känns mina ben fortfarande som överkokt spaghetti :-D Fast jag är fruktansvärt nöjd även om benen inte riktigt går att lita på. Endorfinpåslaget vid benpass skall icke underskattas!

Jag värmde upp med rörlighetsövningar med pinnen och körde sen 2 x 10 knäböj med bara stången och 5 st med 40 kg innan jag lastade på 55 kg och körde mina 5 x 5 reps. Jag smyger mig sakta, sakta upp, håller koll på tekniken och längtar efter tunga vikter! Samma koncept på marklyften - 2 tior med bara stången, en femma lite tyngre och så 5 x 5 reps med 60 kg och stenhård teknikkoll. Det irriterar mig att jag har klarat 80 kg lika lätt men det är bara att inse att tunga lyft är så himla mycket färskvara! Jobbajobbajobba....

Jag fortsatte med utfallsgång, växelvis med rotation och viktskiva över huvudet. Jag har kört dessa övningar med 5 kg ganska länge men tvingar nu mig själv att köra med 10 kg och det är grisjobbigt men kul! Sen blev det 4 set "finsk pinne" i ribbstolen - 10-11-12-14 repetitioner - och så Boris' kombination av sidoutfall och curtsey lunges. Hejhej lilla gumpen ;-) Jag krämade ur det sista med en tabata airsquats (10 airsquats per intervall) och avslutade med tåhävningar.

Sen förnyade jag gymkortet, vi rullade bort till Caroli och snabblunchade på wraps-stället där innan vi kilade bort till MMSports och handlade proteinpulver och BCAA och så skyndade vi oss hem för att hinna med en snabb kopp kaffe/te innan det var dags för herr Katt att besöka veterinären för en efterkontroll. Han klarade kontrollen UA :-) Väl hemma loggade jag in på jobbnätverket igen för att kolla så alla mina filer hade gått igenom och det inte uppstått problem och även där var det UA. Mycket bra!

Halv tre var alla dagens måsten alltså avklarade och vi chillade lite i väntan på leverans från Mathem.se som fick äran att leverera råvaror till morgondagens middag eftersom vi inte orkade handla bland folk..... Matleveransen levererad, upplockad och kollad resulterade i ett behov av att handla bananer eftersom de vi hade fått var enormt gröna och vi tänkte äta dem i morgon. Således klädde vi på oss och promenerade ner till Netto för att handla kvarg och bananer ungefär. När jag ändå var lite varm rullade jag ut yogamattan och förkovrade mig i dagens pass som satte fokus på övre rygg. Skönt fast plågsamt såhär två dagar efter ett tungt ryggpass! Sedan var det dags för middag (rester från i går till Joakim, omelett med brie och svampstuvning till mig) och nu pågår planering för morgondagen för fullt. Det blir en BRA dag! Och goooood mat.....

Inga kommentarer: