söndag 11 december 2016

Njutarsöndag

Faktiskt en väldigt njutbar söndag. I går kände jag mig i behov av återhämtning - som om jag inte riktigt hade hunnit med det under veckan och det kanske jag inte hade. För tisdagen innehöll ju både PT-pass och Runacademy och onsdag var jag också ute och hattade runt och sen cyklade jag ju torsdag och fredag och tja - det kanske inte blev så mycket återhämtning som jag behövde.

Men efter en lugn lördag där mesta aktiviteten var i huvudet så var jag i dag redo för utmaningar. Efter sovmorgon (ända till åtta!) åt vi frukost och begav oss sedan mot gymmet. Första passet enligt ny planering och jag började med rygg och mage. Två basövningar - chins och frivändningar. Eftersom det är "hatövningar" båda två och jag brukar säga att jag ska ha två övningar jag ogillar på varje pass så kunde jag fylla på passet med favoriter och det är ju tacksamt.

Jag började passet med 1000 m rodd och lite rörlighetsövningar. Sedan blev det prehab/förberedelse av rätt muskler med axelrotationer och latsdrag innan jag drog igång med chins. Assisterade, med gummiband, 5 x 5. Frivändningar, 5 x 5 även här - jag var modig och lastade på 32 kg och det funkade alldeles utmärkt! Sen var det dags för komplettering i form av kabelrodd, diagonallyft, captain's chair och knä till armbåge på Bosu. Sist i passet en högintensiv sekvens - 21-15-9 repetitioner av kettlebellsvingar och upphopp. Vi körde det förra veckan med Gyula och då hade jag en 12-kiloskettlebell så i dag tog jag modigt en 16-kilos och det "kostade" faktiskt bara 8 sekunder så de ska väl gå att kapa så småningom.

Som nedvarvning körde jag 5 min på löpbandet - 1 min gång, 2 min jogg, 2 min gång. Sedan stretch och djupa andetag. Dusch, proteinshake, kaffe, bulle.

Vi åkte och handlade och värmde resterna av fredagens fisksoppa till lunch. Sen blev det lugn och ro en stund innan jag påbörjade årets julbak och medan saffransdegen jäste lagade vi middag och åt. Nu finns det lussebullar, saffranslängder och mjuk pepparkaka i lager till resten av månaden, jag har tränat och laddat batterierna till nästa vecka. Bra läge!

Inga kommentarer: