söndag 26 juni 2016

Reload Sunday

Tredje dagen på helgen, det känns som nån sorts bonus. En extra dag för batteriladdning innan sista jobbveckan, kanske? Hursomhelst har vi hunnit med en del.

Jag vaknade kvart i sju och kände att jag behövde en dusch - varmt och fuktigt i natt - och sen gick jag ner och fixade med frukost. När Joakim också hade vaknat och ätit åkte vi och handlade - strax efter åtta på en söndag var ett bra val :-D Efter det drog vi till gymmet.

Jag körde söndagsdisco. Rejält med prehab för axlarna, axelpressar i smithen, snedbänk, smalbänk, smala armhävningar. Tricepspressar med rep, The 21, lite sidolyft. Lagom mycket, tungt utan att överbelasta vänster axel som fortfarande är lite småirriterad av nackspärrens effekter.


Hem för lunch och sedan lagade vi mat i två timmar. Kycklingfileer, fetaostfyllda färsbiffar, ratatouille, rotsaker i ugn, bananbröd. Allting betades av som på löpande band, disken hanterades, fint kök, full kyl :-D Jag satte mig sedan och jobbade undan alla förberedelser inför nästa vecka för att ha det avklarat och sedan cyklade vi in till stan för varsin massage hos Dennis och middag på Zócalo.

Kvällscykeltur hem i lugn och ro. Packa väska, plocka fram kläder. Te och Fotrallyfilmen på SVT Play innan det nu drar ihop sig till läggdags inför projekt "in i kaklet" :-)

lördag 25 juni 2016

Sommarens bucket list

Det är varmt, vi är långlediga och bara är. I torsdags jobbade jag till åtta (jag har helt awesome PT-kunder, har jag sagt det?) och kom hem till en sommarledig sambo. I går gymmade vi, åkte till Ribban och badade och åt god midsommarmat. I dag har vi mest chillat - vi åkte till Ribban efter lunch, Joakim sprang medan jag solade, och så badade vi och låg i solen och läste. Sen, på kvällen, har vi pratat lite om vad vi vill göra i sommar.

Det här är min sommarlista 2016 - utan rangordning:
  • förbereda semestern minutiöst så att jag kan vara LEDIG!
  • springa - morgon, kväll, i sommarregn och sommarsol, intervaller och distans
  • yoga i parken med Sara
  • dricka öl och äta tapas på Biraria vid kanalen
  • bada så ofta det går
  • skippa väckarklockan
  • äta burgare på Tommi's
  • dricka bubbel
  • äta kvalitetsglass
  • vara med på träningspass med Träna i Parken
  • fuldansa i köket
  • sätta personbästa i marklyft och bänkpress
  • läsa böcker på stranden
  • kvällsbada och äta picknick efteråt
  • glömma allt om jobb och tider att passa
  • hänga med Joakim när han instruerar NMT 

Ungefär det ska jag göra i sommar :-D En vecka till då jag fokuserar på listans första punkt, sen blir det fokus på resten!

onsdag 22 juni 2016

Långa dagar. In i kaklet.

Det är "sista racet" nu. Midsommar närmar sig med stormsteg och sen är det bara en vecka till månadsskiftet och semestern. PT-kunderna köar för att hinna få in pass innan sommaren och på vuxenjobbet är det också fullt ös.

Mitt i det här kämpar jag för att ta hand om mig själv. Äta, sova, kramas (med katterna i brist på Joakim). Min egen träning kommer lite i andra rummet denna veckan. Jag har varit ute med NMT'arna i måndags, tisdag jobbade jag sent och vilade lite, i dag blev också en vilodag. Jag prioriterar att få in yogapass helt enkelt och så får annan träning vänta. Det finns en tredagarshelg där, precis runt hörnet, och sen är det sista arbetsveckan innan semestern och sen är tiden MIN, bara MIN i nästan fyra veckor.

Jag fixar det. Markservicen är kirrad. Joakim är hemma hela nästa vecka och jag vet precis vad som är viktigast på vägen. 6 arbetsdagar. En dryg vecka. Vi fixar det.

måndag 20 juni 2016

Countdown...

Mot semestern. 9 arbetsdagar kvar inkl. dagen i dag. Vi fixar detta :-)

På jobbet har semesterkänslan infunnit sig. En kollega är studieledig på halvtid och är bara på kontoret 3 dagar i veckan, andra jobbar hemifrån, det är mindre folk på plats i huset. OK för mig som har tre stora projekt att ro i land innan jag kan ta semester. Ett är klart (och anledningen till nackspärren för övrigt!), ett väntar på input från annat håll och kan inte färdigställas innan den informationen kommer, ett ska jag dra igång i morgon. Skönt att veta exakt vad man behöver få undan dessa sista veckor!

Men först - innan jag åkte till kontoret i dag - jobbade jag på gymmet. Började redan 06.30 och hade två kunder avklarade innan jag landade på kontoret 8.45 ungefär. Åt kvarg, jobbade, åt lunch med kollegor, hade telefonmöte, gick lite tidigare för att besöka Naprapat-Jimmy och åtgärda min arbetsskada. Det var inte vackert alls kan man säga, tryck och massage och knak big time. Fortfarande inte hundra men mycket, mycket bättre och på rätt väg.

Cyklade hem och hade lyxiga TVÅ timmar hemma innan det var dags att byta om och sticka till Bulltofta och instruera NMT. Det blev ett pass med mycket löpskolning på skogsstigar, kreativa backintervaller (full fart ner, fem burpees, full fart upp, ståvila!) och diverse andra roligheter. Ungefär 5 km transporterade vi oss på olika sätt och det kändes rätt lagom. På hemvägen tog jag en sväng inom Coop och handlade - insåg nämligen att jag inte alls hade "bunkrat" småmellanmål i helgen och har två långa jobbdagar i veckan då jag kan behöva snabb påfyllning i form av keso, kvarg och smoothie!

Hemma konstaterade jag att tv'n fortfarande har spårat ur och boxen vägrar visa annat än SVT1 vilket effektivt begränsar min lust till tv-tittande och således kommer jag tillbringa veckans kvällar med annat än det :-) Säkert bara bra! Nu närmar det sig i alla fall läggdags och en skön dag i morgon som inleds med löpcoaching på Bulltofta och avslutas med massage. Sämre kan man ha det! 

söndag 19 juni 2016

Efter-effekter? Vuxenbakis?

Lite oklart varför men jag har varit vansinnigt trött och seg i dag. Trots att jag inte drack en droppe alkohol i går har jag känt mig smått bakis och i behov av vila. Förmodligen en kombination av att det var himla smärtsamt att vara jag i går och Voltaren. Nåja. Efter en småseg morgon åkte vi ut och handlade det som akut behövdes och sen kollapsade jag i soffan med en bok en timme.

Lunch blev en omelett på lite "kylskåpsrens" och sen tyckte Joakim att jag behövde komma ut på en promenad. Vilket han som vanligt hade helt rätt i - han vet oftast vad jag mår bra av och ger mig en välbehövlig spark i rumpan ;-) Jag tyckte vi kunde kombinera nytta med nöje och passa på att tanka bilen, handla kattsand (mindre lyckat att släpa hem 20 kg på cykel nämligen) och parkera på Bulltofta och gå en runda. Det blev en timmes rask promenad inkl skog och backar och sedvanligt småprat, mycket njutbart!

När vi kom hem var det dags att laga mat (baconlindade kycklingfileer och ugnsrostade rotsaker, bra mat som sköter sig själv i ugnen en stund) och efter maten satte jag mig och pysslade ihop träningsprogram till veckans PT-kunder medan Joakim packade sina grejer. Sen var det dags för oss att åka - jag in till stan för att fixa ögonfransar och Joakim i bilen mot Göteborg för sista veckan innan hans semester börjar.

Väl hemma (tidigare än tänkt, det gick undan i dag!) packade jag väskan för morgondagen och landade på yogamattan för en halvtimme med fokus på övre rygg som kändes välbehövligt och bra i dag. Sedan te och jordgubbar med glass och så hade jag tänkt titta på TV men fjärrkontrollen verkar ha sagt upp sig och man kan således bara titta på SVT1. Det var sådär intressant (fotboll) så jag struntade i det och drog igång lite musik på Spotify i stället.

Morgondagen bjuder på tidig jobbstart och naprapatbesök, jag väntar mig att farbror Jimmy sticker nålar i mig och fixar till nacke och axlar så att jag blir normalfungerande igen :-D Så det är väl snart dags att börja förbereda för läggdags på det här bygget.

lördag 18 juni 2016

Träna med nackspärr? Ja det kunde ju ändå inte bli värre....

Jag vaknade i natt med nackspärr. Vaknade flera gånger om under morgontimmarna för att det gjorde ont hur jag än låg. Hur orättvist är inte det?

Åt frukost, masserade, försökte med egenvård (massageboll, stretching, rörlighet...). När Joakim kom hem föreslog han NMT och jag sa att då fick han nog ta och massera mig lite först om jag skulle klara av det. 10 minuters massage, rejält med liniment, NMT-kläder på, iväg. Lite cirkulation skadar aldrig i det läget men några brottningsövningar eller kampövningar tänkte jag inte ge mig på.

Det stod ett gäng NMT'are men ingen instruktör, så vi låste in alla grejer och började värma upp under Joakims ledning - sen kom instruktören joggande ikapp, han hade fastnat i trafiken pga bakluckeloppis :-)

Vi fortsatte enligt instruktörens plan. Joggandes och med jägarmarsch tog vi oss runt 5 km-slingan, fick några minuters vila och vätskepaus och sedan blev det fokus styrka. Armhävningar, benkast, knäböj, dips och planka betades av på olika sätt med visst tävlingsfokus och själv är jag ganska nöjd med min insats. 75 knäböj med kompis på ryggen, t ex - visserligen inte fullt djup för det är nästan omöjligt med egen kroppsvikt med lite "fel" placering över tyngdpunkten, men inte illa!

Efter avklarat träningspass åkte vi hem och åt lunch och chillade. Lagom till klockan två packade vi ihop våra grejer igen och åkte till gymmet. Jag tänkte att jag skulle köra ett benpass utan att belasta nacken så mycket men det verkade svårt. Började med benpress, sedan sumomark med hyfsat lätt vikt och ändå fick det mig att må illa. Splitsquats på bosu med kettlebells funkade okej, bensparkar gick också och lårcurl med boll var skönt. Men jag kände mig allt stelare, fick mera ont, kände av huvudvärk pga spänningarna. Då dök en gymstammis upp som jag vet är en fena på att massera så jag tiggde mig till några minuters omsorg och det funkade. Huvudvärken lättade, spänningarna släppte lite och jag kan åtminstone vrida på huvudet litegrann.

Efter dusch och fika åkte vi hem och jag drog i mig smärtstillande och virade in mig i en vetekudde för att hjälpa kroppen att hjälpa sig själv. Det är fortfarande spänt och ömt men jag har både naprapat och massör bokade nästa vecka så det ska nog gå att få rätsida på det. Efter middagen ägnade jag lite tid åt stretch, rörlighet och avspänning och så tänker jag att Joakim ska få trycka lite på musklerna igen för cirkulationens skull så jag slipper vakna i natt och ha ont.

Nackspärr är ungefär lika onödigt som fästingar. Det fyller liksom ingen funktion, det gör bara skitont! Och så gör det ont och så spänner man sig och kompenserar konstigt och så blir det bara värre. Jävligt stökigt.

fredag 17 juni 2016

Såja. Morgonpass.

Jag var i alla fall hyfsat vaken när klockan ringde halv sex. Klev upp, fixade te, borstade tänder, drack smoothie (banan, hallon, havregryn, proteinpulver, mandelmjölk), klappade katter, gav mig av. 06.40 inledde jag mitt träningspass i ett ganska så tomt gym.

Jag började med prehab för axlarna i vanlig ordning innan jag snodde åt mig bänkpressen. 3 set bänkpressteknik, 4 set bänk med dubbelstopp (det börjar ta sig men jag hatar det fortfarande!), 3 set smalbänk. Sen blev det axelpress med hantlar och sidolyft i dropset som jag fortfarande hatälskar. Smala armhävningar på bosu och så ett superset om tricepspress i kabelmaskin och "the 21" med Z-stången. Totalt tog det dryga timmen och då hann jag med lite stretch av axlar och bröstmuskler också. Bra start på fredagen!

Dusch, cykla till jobbet och sätta sig vid dukat frukostbord. Lyx! Sen blev det kontorsjobb i lugn och ro med lurar och Spotify för att hålla fokus. Mycket bra, mycket effektivt.

Vid två stack jag till gymmet igen för att ta hand om två kunder och sedan en konsultation med en ny kund som Naprapat-Jimmy hade skickat till mig. Mycket roligt, det kan nog bli bra om hen bestämmer sig för att träna med mig! Sen ringde jag Joakim och stämde av middagsplanerna (mycket bra att han handlar middag på vägen hem alltså) och cyklade hem. Vi var hemma typ samtidigt och hjälptes åt med middagen - laxtournedos, nypotatis, örtagårdssås, haricots verts. Ett glas vitt till det och jordgubbar till efterrätt. Typiskt bra!

Nu är det helg. Två veckor till semestern. En vecka tills Joakim har semester (vissa har mer tur än andra tydligen). Vi ska kramas, äta mat, träna tillsammans, bara vara.

torsdag 16 juni 2016

För att jag kan. För att jag vill.

Det är inte allt man kan styra över men det man kan och vill styra över ska man ta tag i!

Jag tittade på väderprognosen i går och insåg att det skulle ösregna hela förmiddagen. Tekniskt sett skulle jag träffa en PT-kund och köra löparstyrka på Bulltofta.... vi flyttade det passet till nästa vecka :-) Det innebar att jag fick ostörda arbetstimmar på hemmakontoret och således jobbade 7-13 och sen var jag färdigjobbad för dagen.

Vid tvåsnåret kom köksmannen för att mäta, pyssla, trixa, föreslå smarta lösningar, bekräfta allting. Det tog ett tag kan man säga - lite längre än jag hade tänkt mig. För jag hade tänkt att han skulle vara klar senast tre så att jag kunde cykla raka vägen till gymmet och köra ett eget pass innan jag hade kunder. Men tji fick jag för klockan var över halv fyra innan han var klar och när jag sen skulle ge mig iväg ringde telefonen så den planen gick hotellvätte kan man säga.

Wellwell, jag cyklade till gymmet, åt mellanmål och förberedde mig och körde två PT-pass. Det första med en cirkelfys som kunden verkade tycka var lite väl tuff. Det andra passet hade fokus på rygg, axlar och bålstabilitet och sen fick ilsken kund avreagera sig med ballslams ett tag. Sen cyklade jag hem för att titta på Diamond League och Sanna Kallurs tävlingspremiär!

Kunde dock inte riktigt släppa det där cirkelpasset på hemvägen. Var det verkligen så tufft? Så direkt när jag kom hem hämtade jag ner en kettlebell och rullade ut mattan och så körde jag igenom cirkelpasset fyra varv. Tufft, men inte omöjligt. Jäkligt svettigt (duscha innan läggdags, ja!). Och ganska roligt. Flödade sen igenom ett gäng solhälsningar från Yogobe's #sevendaysofsun-utmaning innan jag satte mig med kvällsmålet och nördade löpsteg :-)

Lite så är det ibland. Att om jag kan och vill så behöver jag ta chansen - som nu, i kväll. Jag ville inte stanna kvar på gymmet och träna men det blev ett pass hemma. Ska jag hinna träna i morgon så måste jag göra det på morgonen så strax ska jag gå ut och fixa en frukostsmoothie som kan stå i kylen till i morgon bitti så jag kommer iväg tidigt. Träningsväskan behöver vara färdigpackad och kläderna förberedda - då funkar det. Smoothie och BCAA till frukost, cykla till gymmet som uppvärmning, träna, duscha, frukost på kontoret. Det går om jag vill - och jag vill!

onsdag 15 juni 2016

Se chansen. Ta den!

I morse kunde jag ha låtit klockan stå på tidig väckning och kört ett pass i gymmet den timmen som blev avbokad. Fast jag valde att sova länge ("länge" innebär i det här fallet till halv sju då...), ta en lugn morgon hemma och sen cykla till gymmet och jobba. Med en extra kvart tillgänglig innan jag skulle iväg hann jag både med lite solhälsningar, att dra igång en tvätt och diska undan efter frukosten. Cyklade i lugn och ro och tog en dusch innan morgonkunden, sen rullade jag vidare till kontoret.

Och efter avslutat kontorsjobb var jag faktiskt helt ledig. Vilket i och för sig bara betydde att jag fick knö in hela veckans praktiska arbete på en kväll... På väg hem hämtade jag ut ett paket, sen gick jag ner till cykelaffären och hämtade Joakims nyfixade cykel, pratade med cykelmannen (han hade mycket att säga om cykeltrender och cykelförsäljning), cyklade hem och låste cykeln. Sen bytte jag om och stack ut på en löprunda.

Det gick tröööögt i dag får jag erkänna. Jag försökte springa med bra teknik och lätta steg men orkade inte så länge i taget och fick lägga in gåpauser. Ändå lyckades jag hålla runt 7 min/km i 6 km inkl en vända upp över "kossabacken" så det var inte så pjåkigt. Men det var lite fuktigt och kvavt ute och svårt att hålla ihop det tyckte jag. Väl hemma rullade jag ut yogamattan och körde en halvtimmes yoga för löpare med norska Vibeke på Yogobe som avslut på löppasset. Innpust och utpust och dype goe pust....... ett mycket skönt pass men lite roligt är det med yoga på norska ibland ;-)

Matlagning näst på schemat, snabb pytt på helgens ugnsrostade rotsaker och en kycklingfilé. Sitta ner och äta mat i lugn och ro, sedan hushållsarbete. Mina lakan som jag la i tvätten i morse flyttade jag till torktumlaren innan jag sprang så de hade hunnit torka och jag hade slängt in en maskin träningskläder också. Alltså bädda rent, vika in torr tvätt, hänga ren tvätt, plocka undan i köket, springa ett varv med dammsugaren, sedan duscha och på med rena myskläder. Ahhh...

Dagens statistik från Fitbit säger 146 aktiva minuter och drygt 15.000 steg. Good enough, jag kommer sova gott i natt igen! 

tisdag 14 juni 2016

Allmänt lycklig och gasen i botten!

Jag har fortfarande inte smält att jag får åka till Playitas TVÅ gånger i höst. Det är helt overkligt. En gång, ja, men TVÅ gånger på fyra månader? Underbart :-) Därav en allmän lyckokänsla.

Om det var lyckan eller lite allmänt "det händer så mycket" eller något annat som spelade in vet jag inte men jag sov så in i bängen dåligt natten mot måndag. Jag HATAR att sova dåligt, jag blir liksom inte riktigt välfungerande av det! Hursomhelst kom jag upp och iväg i tid och handlade en latte på vägen, hällde i mig den under morgonkundens pass och var därmed laddad och redo för att träna själv sen.

Rygg/mage med fokus på chins blev det. Ordentlig uppvärmning för axlarna, lite latsdrag, och så chins och pullups med gummiband. Fortsatte med stångrodd med gummiband och lite "småpysselövningar" innan jag gav magen en rejäl omgång med bl a atomic situps och Mo Farahs magövning. Med lite mer energi kunde jag sedan ge mig av mot kontoret och faktiskt få undan en hel massa tack vare en ganska lugn dag. Även om jag fick lite besked som gjorde mig heligt förbannad. Sånt händer.

Retur till gymmet för eftermiddagskund och sen full fart hemåt - i motvind. Insåg att jag var sen men också att jag behövde sitta ner och äta lite, så jag la ett meddelande till NMT'arna om att jag skulle dyka upp "just in time", kastade i mig två mackor, bytte om och cyklade mot Bulltofta. Fyra NMT'are väntade denna blåsiga junikväll med fotboll på tv - de fick en rejäl genomkörare med löpintervaller, backintervaller och en hel del kluriga fysövningar.

Hem till en ny utmaning - Yogobe's facebookgrupp #beyoga365 kör en utmaning denna vecka med 6 minuter solhälsningar varje dag. Jag hann inte med dem i går morse så det fick bli en kvällsaktivitet även om det är ologiskt. Och sen ramlade jag i säng vid halv tio.

I morse var jag betydligt piggare och rev av solhälsningarna medan morgonteet drog. Frulle och cykel mot gymmet, dusch och morgonkund. Till kontoret för 2 timmars telefonkonferens och allmänt kontorsjobb, lite stökigare i dag. Sen lång eftermiddag på gymmet. Hade egentligen 4 kunder inbokade på raken men tvåan avbokade = matrast för mig eftersom de andra inte kunde flyttas. Det blev en kul eftermiddag med tre motiverade kunder och en nöjd PT som hann fylla på med energi mellan varven!

Och så cykeltur hem och en kvarts yoga på mattan, fokus på fötter och vader i dag, välbehövligt. Mat till katterna, kvällsmål till mig, andas. Ahhh..... Lugnet sänker sig medan jag lyssnar på favoritmusik. För i morgon har jag en LUGN dag. Fick en avbokning på första morgonpasset så jag börjar sent (med mina mått mätt alltså, halv nio är säkert inte sent för alla andra!) och har varken PT-kunder eller kvällsaktiviteter efter kontorsjobbet. Tänkte ta lite hand om mig själv faktiskt. Springa en runda, köra ett längre yogapass, laga middag och ge mina fötter lite kärlek. Det blir fint, det också! Balansera upp två dagar i full fart med en lugnare dag funkar för mig :-)

söndag 12 juni 2016

När huvudet är "all over the place"....

Efter fredagens "nu hände det lite för mycket på samma gång" blev lördagen en dag för att samla tankarna och organisera markservicen. Jag vaknade JÄTTEtidigt med hjärnan på högvarv - inte helt oväntat, för det fanns mycket kvar att greja med!

Eftersom jag inte lyckades somna om gick jag upp och fixade en kanna te och satte mig och betalade räkningar. Alltid bra att göra något konkret som måste röjas undan. Pratade med Joakim när han kom upp om den där resan jag vann - som betyder att jag kan åka till Playitas TVÅ gånger i höst och vinter eftersom vi redan bokat en resa dit. Hur awesome är inte det? Nu vet vi inte än om han kan få ledigt och hänga med, men jag har skickat in min anmälan och bett om betänketid några dagar för att besluta om dubbel- eller enkelrum - eller om nån annan kanske ska hänga med om inte Joakim kan. Vi får se!

Joakim åkte och käkade frulle med grabbgänget medan jag åt frukost i soffan med katterna :-) Sen planerade vi dagen. Fokus på praktiska saker först. Vi drog ut till kaoset på Svågertorp för att titta på ny mikro, kolla priser på kyl och frys och investera i nåt så sexigt som en ny toasits. Japp, här skämmer vi bort oss ordentligt minsann :-D Snabb lunch på food courten och vidare till köksmannens utställning för att klämma och känna på de förslag vi fick i fredags. Luckor, färgval, köksbänk, handtag, fiffiga lösningar på sopsortering, skafferiutdrag m.m. Med allt detta på plats bestämde vi ny tid för att mäta upp och spika jobbet. Hurra, jag ska få nytt kök!

 När vi ändå var ute och snurrade runt så åkte vi och veckohandlade. Joakim behövde lite matlådor, vissa basvaror hemma var ganska slut, färska jordgubbar och ryggbiff till kvällens middag - ja lite av varje helt enkelt. Sen var vi rätt så slitna och landade hemma för fika och lugn och ro!

Vi bestämde att vi inte behövde träna men kastade oss över praktiskt arbete i stället. Ugnsrostade grönsaker, coleslaw, ett gäng färsbiffar, ett gäng stekta kycklingfileer och sist men inte minst ryggbiffarna. Medan Joakim skalade och hackade så monterade jag ny toasits, vek tvätt och hängde ny tvätt. Ryggbiffar, ugnsstekta rotsaker och chilibea till middag, jordgubbar och glass till efterrätt och så diskade vi fint undan efter all denna matproduktion. Allt var alltså i finaste ordning när vi gick och la oss i går kväll! Mycket tacksamt.

I dag då? Det blev fullt ös fast min skalle fortfarande inte riktigt är med. Vi gick upp och åt frukost och sen drog vi till gymmet. Jag skulle köra benpass egentligen, visste inte riktigt var jag hade huvudet men började lite nätt och ökade sen. Rörlighetsövningar med pinne, sedan goblet squats med kettlebell. Orkade inte tunga knäböj men körde frontböj med gummiband runt knäna för att inte tappa aktiviteten i rumpan. Fick för mig att köra lite frivändningar, fick lätt upp 40 kg som är tangerat PB men på 42½ tog det stopp i hjärnan fast det borde ha gått. Det tog så mycket stopp att jag inte ens fick upp 40 igen. Mycket märkligt, det där! I stället gav jag mig på enbensmarklyft med kettlebell som gick lysande bra, gick utfallsgång med lilla stången fram och fick Joakim att hjälpa mig med "finnen" för garanterad träningsvärk i baksidorna i morgon. Avslutade med "krabban" och kröp sen in i duschen.

Hem för lunch och kaffe/te. Joakim hade lite att plocka med och jag satte mig och gjorde planeringen för nästa vecka. Sen åkte vi ner till Ribersborg och gick en långprommis med kaffepaus (Cold Brew, genialisk uppfinning!) innan det var dags att ta sig hem, fixa middag och vinka adjö till Joakim. Veckorna går alltid för fort när han är hemma ;-) För att mota den värsta ensamheten drog jag ut och sprang en runda och körde sen 20 minuters "after-run-yoga". Ska nu bara ha det sista i ordning inför morgondagen så är jag redo för ännu en ensamvecka!


fredag 10 juni 2016

Jag ehhh.... alltså det är fredag. Och det hände lite mycket..

Vilket avslut på veckan. Jag är helt virrig och vet knappt vart jag ska ta vägen.

Allting började med att jag ärvde en liten oväntad summa som jag fick besked om förra helgen. Gulp. Jag behövde landa litegrann i det innan jag bestämde vad jag skulle göra med pengarna. Jag har bara jobbat på som vanligt och funderat på vad jag tyckte var allra, allra viktigast. Lite lyxigare sommarsemester har vi bokat, men annars inget.

I morse när jag cyklade till jobbet tänkte jag att det var lite dåligt att jag inte hann träna i dag och att jag borde springa en sväng när jag kom hem eftersom jag inte tränade i går. Hallå ja. I går tog jag en snabbpromenad på dryga 2 km, sen hade jag 2 PT-kunder som totalt gav mig ca 10 km distans gång, löpning och löpteknik, och så cyklade jag 9 km hem. Inte okej att vila i dag? Jo!

I dag precis innan jag skulle åka från jobbet fick jag ett mail. Det stod att jag hade vunnit en löparresa till Playitas! Seriöst? Jag? Helt sjukt ju! En vecka på Playitas i höst! HURRA! Lite småvirrig cyklade jag hem och berättade för Joakim, som också blev lite virrig. Ta ledigt och hänga med? Eller låta mig åka ensam? Vi vet inte än. Inte beslutat. Hursomhelst hade vi inte tid att fnula så mycket på det för vi behövde plocka undan lite hemma.

Anledningen till undanplocket var att det skulle komma en kille från ett köksföretag och hjälpa oss med tankar om köksrenovering. För det var en sån där sak jag verkligen ville ta tag i och som vi plötsligt hade råd med. Från slitet 90-talskök till en uppdatering som blir helt rätt för oss som faktiskt spenderar en del tid i köket!

Vi ska fundera lite till på saken och inledde med en bättre fredagsmiddag och en flaska vin. Tills vidare är jag löjligt lycklig över vad den här veckan har bjudit på. Så mycket roligt!

torsdag 9 juni 2016

Lång dag och party mitt i veckan - följt av löpcoaching

I går alltså. En jättebra dag men JÄTTElång och liiite för utmanande för mig. Lite.

Tidig väckarklocka och på gymmet redan 07.15 med frukost att avnjuta senare och en latte i högsta hugg. Kund kl. 07.30 som fick sig en omgång utmanande övningar att börja dagen med. Sedan var det min egen tur i gymmet - det blev discogym för benen var fortfarande rätt möra efter helgens benpass och tisdagskvällens duvning med Runacademy.

Jag började med att värma upp axlarna ordentligt och få fart på bröstryggen med omvända kryssdrag. Sen körde jag lutad bänk i smithen och lutade flies med hantlar. Axelpress med hantlar och smalbänk. Smala armhävningar på Bosu hittade jag också plats för och avslutade med "the 21". Dusch och fix, lämna träningsväskan till Joakim som kom till gymmet samtidigt som jag började mitt pass (vilket var jättetrevligt!) och så cyklade jag iväg till jobbet.

Jag jobbade det jag hann, satt på möte efter möte och sen inledde vi vår teamövning. Som vanligt var det högt i tak och ganska stimmigt. Vi avslutade med ett glas bubbel innan vi satte oss i två bilar och åkte ut mot Sibbarp för att äta middag. Oväntat, jag var så säker på att vi skulle vara i stan så jag cyklade - men det visade sig vara fel beslut. Jaja, inget att göra åt, bara att låsa fast cykeln utanför jobbet och haka på.

Vi åt god mat och spelade spelet "Värvet" där man turas om att dra en egenskap ur lådan och tilldela den till nån annan. Jag fick bl a Dominant, Fysisk, Hälsomedveten, Trädkramare :-D Sen började jag onekligen bli lite trött men kollegorna orkade lite till så jag var inte hemma förrän kvart över tio. Senare än jag hade önskat mig men inget att göra åt, bara att gilla läget! (hade jag vetat att vi skulle utanför stan hade jag tagit bilen så jag kunde välja att åka hem när jag inte orkade mera).

I morse hade jag "sovmorgon" eftersom jag började jobba först klockan åtta på Bulltofta. Så efter frukostgröt och te klädde jag på mig och tog en rask morgonpromenad ner och mötte upp första PT-kunden. PW, jogg, back-fys-intervaller, jogg retur, stretch. Kund nummer två fick köra uppvärmning, löpskolning, intervallstege och dynamisk stretch och sen mötte jag upp Joakim som tagit bilen ner med min väska och skjutsade mig till kontoret. Typiskt bra! Dusch och fix och in på kontoret för arbetsdag. Sen cykel (den stod kvar!) till gymmet, en kund till, och så hem.

Joakim hade under tiden åkt till Lund för att instruera NMT men min middag var förberedd så jag fixade klart den och åt. Vrålhungrig såklart, för jag missade det där eftermiddagsmellanmålet.... Titta ikapp på "hemmafinalen" av Biggest Loser hann jag med, tömma diskmaskinen, diska och plocka undan efter mig. Packa väskan, förbereda kläder till i morgon, färdigt. I morgon kort arbetsdag, inga PT-kunder, hem tidigt. Andra roliga grejer planerade :-D Och HELG såklart!

tisdag 7 juni 2016

Do what you love. Love what you do.

Eller "do more of what makes you happy"!

Man kan inte påstå att jag var så himla happy när klockan ringde halv sex och jag fick lämna en sovande Joakim för att gå upp, äta frukost och cykla till gymmet. Fast två glada morgonkunder på raken blir man vaken av ändå och sen tog jag en snabb dusch och drog till kontoret.

Där rådde fullt kaos på olika teman, deadline hade flyttats för en rapportering som jag hade på mitt bord och tja.... det var bara att bita ihop och bita i. Avbrott för sushilunch på bryggan, sen tillbaka till skrivbordet  - och vips var klockan halv tre och jag styrde mot gymmet igen för en eftermiddagskund innan jag cyklade hemåt.

Jag hörde på långt håll hur det var stimmigt av studenter i centrum och valde vägen bakom tågspåren mot Värnhem och hemåt. WIN - några minuter snabbare, några hundra meter kortare. Mycket bra plan! Mellanmål, krama Joakim, klädbyte, och så drog vi mot Bulltofta båda två. Joakim för att springa själv och jag för att träffa gänget hos Runacademy.

Det var terminens sista pass med Runacademy och vi bjöds på uppvärmning, dynamisk rörlighet, ett pass med olika löpintervaller varvade med styrkeövningar, stafett och avslutningsstretch. Tufft, flåsigt, men fantastiskt roligt att springa med ett stort gäng!

Och varför springer jag med Runacademy? För att jag ska jobba som löpledare hos dem i höst och det ska bli så himla roligt. Att få vara en av flera löpcoacher för en stor grupp, att ha en organisation bakom mig som ser till att jag får utbildning och utrustning, och att få fortsätta jobba med det jag tycker är allra roligast. WIN. More of what makes me happy. Kom och träna med mig i höst!

måndag 6 juni 2016

Jaha, då var vi där igen ja...

Ahem. Joråsåatteh... gårdagens träningspass har satt sina spår och jag går som en halt anka som har gjort i byxorna :-) Men man får väl vara tacksam för att man orkar ta i, helt enkelt!

Som resultat av den överdrivna träningsvärken var jag lite segare i morse men inte värre än att vi var på gymmet vid tio. Rygg och mage på programmet för min del. Jag värmde upp axlarna noga med rotationer, omvända kryssdrag och "pizzabagaren" plus latsdrag innan jag körde några sets chins + pullups med gummiband. Jag gör så många chins som känns bra och sen vänder jag greppet och kör pullups tills jag inte orkar mer. Funkar just nu.

Tunga hantelroddsset på det och Malous L-Y-T fick avsluta rygg-delen av passet i dag. Fortsatte med reverse crunches i TRX, sidoliggande höftlyft i TRX (stört jobbigt), atomic situps och avslutade med rygglyft med bröstryggsrörlighet innan jag kände mig klar.

Dusch på det och promenad upp i stan för att kolla in nationaldagsfirandet på Stortorget och äta lunch. Vi hamnade på Zocalo i dag och jag åt mjuka tacos med kyckling, mango och guacamole som var suveränt goda. En islatte till "efterrätt" och en runda till Gymgrossisten avslutade turen på stan. Hem och chilla - Joakim och katterna somnade i soffan, jag läste bok - innan vi fixade middag och åt. Väskan är packad inför i morgon då vardagen väntar igen och jag har planerat veckans PT-pass. Återstår bara att yoga lite och se om jag kan hitta nån form av rörlighet i den här stela kroppen!

I morgon kväll väntar roligheter som förhoppningsvis blir fler roligheter i höst. Berättar när det är klart, såklart. Fast först en helt vanlig dag med PT-kunder före och efter kontorsjobb - men en ovanlig kväll då jag har en sambo att komma hem till <3

söndag 5 juni 2016

Det är söndag. Fast det gör inget.

Där har ni dagens mantra i det här hushållet. Vi gillar nämligen inte söndagar för de betyder att Joakim måste åka iväg på kvällen och att vi inte ses förrän på fredagen. Men den här söndagen är alldeles extra lyxig. Vi har inte bara en hel extra ledig måndag tillsammans att se fram emot utan Joakim stannar hemma hela veckan så vi ses VARJE DAG! Lovely :-) Så därför gör det inget att det är söndag och vi slipper söndagsångesten.

Vi tog tillvara på dagen. Vaknade tidigt, åt frukost redan vid åtta, landade på gymmet vid kvart över nio och hade badkläder i bilen. Som bäddat för en awesome söndag.

Benpass gällde för mig i dag. Benen var lite sega efter NMT-passet men jag mosade dem rätt bra ändå tyckte jag. Uppvärmning med undanplock i gymmet (viktskivor everywhere, hur svårt kan det vara att sätta tillbaks dem på viktstället?? och utspilld energidryck på golvet...) och rörlighetsövningar med pinne. Sen blev det så här:
Benpress, 5 set
Utfallsgång med dubbla kettlebells, 3 set
Sumomarklyft, 4 set
Finsk pinne med Joakim som assistent (han är mer engagerad i projektet än ribbstolen), 4 set max
Benspark i superset med upphopp, 3 set med 10 av varje (världens roligaste superset)
Höftstabilisering på stepbräda, 3 set
Enbens tåhävningar på kloss, 3 set

Vi duschade och stack in på 7-11 för varsin juice (snarare som en smoothie men gott ändå!) och sen drog vi ner till Ribban för sol och bad. Vi hade ingen lunch med oss så det blev en kortare sejour - det var dessutom inte lika varmt som i går heller. Men vi hann bada och ligga och sola och lyssna på andra människors samtal ;-) Sen åkte vi hem och åt lunch.

Efter en avslappnad eftermiddag (roddade lite med planering av köksrenovering och sånt) lagade vi middag och sen ville Joakim prompt ut och springa. Han lockade med mig genom att påstå att jag fick bestämma tempo och sträcka. Jo, tjenare. Jag blev GROVT påhejad och med-dragen typ 2 km längre än jag hade tänkt mig från början:-D Det var säkert bra för mig men fy fasen så jobbigt med sega ben och trött kropp. Men jag gjorde det och så landade jag (och katterna) på yogamattan en sväng sen. Färdigt. Belöningen blev svenska jordgubbar med vaniljkvarg och vispgrädde och hackad choklad. Mums!

Summering av veckans träning:
Cykling: ca 10 mil transportcykling
NMT: Instruerat ett pass, deltagit på ett pass
Styrketräning: 3 pass
Löpning: Ett pass backintervaller och ett distanspass
Yoga: 3 pass

Inte så pjåkigt. I morgon alltså ytterligare en ledig dag = tid för träning :-)

lördag 4 juni 2016

NMT, badpremiär och lyxmiddag!

Vilken fin lördag. Joakim hoppade in som NMT-instruktör i dag och jag hängde på som deltagare. Det var typ 26 grader varmt redan klockan tio och passet kändes tufft. Transport genom skogen ut till kossabacken, diverse övningar i backe, transport hem med diverse aktiviteter på vägen, avslut och skön stretch i skuggan. Puh.

Vi hade packat badgrejer i bilen så jag bytte NMT-västen mot ett renare linne och så stack vi in på Coop och bunkrade lunch och kall dryck innan vi drog mot stranden. Lunch i solen och säsongspremiär i plurret för min del - samt invigning av ny bikini. Vi hängde kvar nån timme och solade innan vi stack hem i skuggan igen.

Kvällen tillbringades på Malmö Rökeri. När jag firade min födelsedag förra sommaren gav mina härliga NMT-kompisar mig ett presentkort på Vollmers, Malmös främsta gourmet-restaurang. Tyvärr var det väldigt svårt att få bord där och det komplicerades givetvis ytterligare av att vi hela hösten och våren inte riktigt hade koll på Joakims schema nån längre tid framåt utan bara några veckor. Därför tog jag kontakt med Vollmers och frågade om vi kunde utnyttja presentkortet på nån av deras andra restauranger och det gick bra, så då gick vi till rökeriet.

Fantastiskt god mat! Hemgjord kallrökt lax med zucchini och bakat äpple, en underbar barbecue-fläsksida, rökt brie med honung och nötter och en frisk och krämig citronefterrätt. God dryck i glaset och gott sällskap! I morgon har vi ingen väckarklocka och inte på måndag heller. Livet är inte SÅ hemskt :-)

fredag 3 juni 2016

#friyay. Time to chill...

Äntligen fredag. Den här veckan har varit lite tuff främst för att det har varit så varmt kvällar och nätter så jag har haft svårt att sova. Sen bestämde jag att jag verkligen INTE ville städa när jag kom hem i dag så då fick jag göra det i går. När jag jobbade till halv sju och var hemma kvart över sju. Så då höll jag på till tjugo i nio med dammsugare och golvmopp i värmen. Mindre kul just då, skönt när det var gjort och ännu skönare när jag kom hem i eftermiddags!

I dag började jag dagen på kontoret med frukost och ett tretimmars arbetsmöte, sen åt vi lunch ute på torget och sen var det inte mycket kvar av kontorsdagen innan jag gav mig av mot gymmet. Hade fått en avbokning på eftermiddagen och hellre än att sitta kvar en extra timme på kontoret tog jag den träningstiden till mig själv!

Discofredag blev det för min del. Egentligen borde jag kört benpass men eftersom jag ska NMT'a i morgon så sparade jag på benen och körde överkropp ;-) Uppvärmning för axlarna, tre set bänkpressteknik och fyra set bänkpress med dubbelstopp som inledning på passet. Sen blev det militärpress i smithen, retur till bänken för några set smalbänk och sen mosade jag axlarna med sidolyft i dropset. Roade mig med några set smala armhävningar på bosu och avslutade med cable curls för biceps. Sen kunde jag knappt räta ut armarna men lyckades byta om till PT-tröja och ge veckans sista kund en omgång fredagsfys innan jag kunde cykla hem till mitt välstädade hem :-D

Jag började med middagen (pizza på färdig botten) och Joakim var på ingång så vi åt middag tillsammans och nu är det låååånghelg, jag har dessutom nöjet att ha min sambo hemma HELA nästa vecka vilket känns lite lyxigt! Nu ska vi bara chilla. Trevlig helg!

onsdag 1 juni 2016

Tränat själv. Och ledig kväll. Nästan som ett kinderägg!

I morse hade jag en klockan sju-kund och sen snabbade jag mig ut i gymmet för att träna själv. Rygg och mage, kort och effektivt för jag hade max en timme på mig. Det blev uppvärmning för axlarna, omvända kryssdrag, liggande rodd, chins med gummiband, diagonallyft på bollen, skalbaggen, maghjulet och knä till armbåge på bosu. Tre set på varje utom chinsen som fick bli dagens fokus.

Vänster axel har mått bra av att vila helt från chins i fyra månader och ha fokus på optimerad rörlighet och korrekt placering. Det är bra. Att chinsen suger och det känns som att börja om från noll igen är en utmaning!

Dusch och fix och mot jobbet med frulle i högsta hugg. Möten och kontorsjobb om vartannat. Månadsavslutningen är klar, nu väntar årets sommarprojekt och nedräkning till semestern. EN månad kvar - inte två, som brukligt, utan julisemester i år. Som jag typ aldrig har. Jättekonstigt.

Efter dagens sista möte åt jag mellanmål innan jag cyklade hem. Landade hemma, chillade en stund och pratade med Joakim, parkerade på yogamattan för Happy Hips och lagade mat. Mat som lagar sig själv - rotsaker i ugn och färsbiffarna vi stekte i söndags som jag bara kunde värma. Under tiden hann jag dra igång en tvätt och plocka undan lite.

Efter middagen tog jag tag i lite måsten - städmåsten och tvättmåsten då jag hade seriös brist på underkläder! Har även bokat sommarens semester och skickat intresseanmälan på en kul vinterresa till värmen, 99% säkert fixat med en löpcoachkurs till mig i slutet på sommaren och lite annat smått och gott. Massa planering pågår alltså :-) Det var skönt och välbehövligt med en ledig kväll, i morgon jobbar jag kväll igen så jag behövde en andningspaus. Annars är det mest dramatiska som hänt att kolsyrepatronen i SodaStreamen tagit slut, vi får väl se om jag klarar att cykla iväg och skaffa en ny i morgon kväll eller om det får vänta tills bilen är hemma igen!