söndag 1 januari 2017

Årskrönika 2016. Ett år med många överraskningar!

Godmorgon och välkommen till 2017! Jag firade in det nya året med en massa bra grejer. Matlagning, lugn löprunda, kökspyssel, nöjda sovande katter (som visserligen blev lite stirriga av alla fyrverkerier runt tolvslaget), bubbel & burgare och en episk glassefterrätt.

I vanlig ordning kör jag en liten årskrönika över det jag minns mest av 2016!

Januari började med en himla massa PT-jobb som nog blev lite i överkant för jag var däckad av influensa en hel vecka och rätt så sliten i två veckor efter det. Det mest positiva var att jag hade all tid i världen precis under EM i konståkning ;-) Precis innan influensan fick jag dessutom senskideinflammation runt ena hälsenan och det begränsade löpningen ganska kraftigt och ganska länge.

I början av februari flyttade Tiya in hos oss och herr katt fick en kompis. Välbehövligt. Jag tränade inte jättemycket under februari men körde några pass med PT-Martin för att komma igång med styrketräningen igen.

Mars blev en nystart för träningen och innehöll även en Stockholmsvistelse med ett fantastiskt Blogger Boot Camp med väldigt lite löpning, mycket yoga och handstående. Jätteroligt! Efter BBC stannade jag kvar i storstaden och gick en utbildning för vuxenjobbet. I slutet av månaden fick jag äntligen ett bokat besök hos Ultraljudsmannen och fick kortisonspruta i den där senskidan och en vecka senare var hälsenan redo för rehab!

April var en månad där jag lyckades smyga in en del egen träning på gymmet pga kunder som avbokade till höger och vänster. Jag började springa lite försiktigt, var på en inspirerande 4good-kväll, fyllde år och var på PowerDay med Mette och testade gränserna med Zumba och sånt. En genomgående bra månad när jag tänker efter.

Maj då. Vårsol och mera löpning, även med PT-kunder. En tjänsteresa till Stuttgart och Berlin och så en förkylning orsakad av mycket folk och mycket aircondition! Många instruktörstimmar också och forfarande bra fart på PT-fronten. Morgonträning och yoga som stresshantering. Vi hade provapådag med NMT och jag var vanlig deltagare på båda passen, skaffade mig blåmärken och träningsvärk och var rätt nöjd med mig. Månaden avslutades med årets premiärlopp för min del, Run 4x4. Superkul!

Juni innebar högt stresspåslag. Julisemester betydde att den där inlämningen jag brukar skicka in 31 juli skulle vara inne redan 30 juni och det blev ganska tufft. Egen träning låg sist på priolistan men när midsommar närmade sig började det bli lugnare och jag lyckades varva ner bra innan ledigheten. Och så vann jag en resa till Playitas precis veckan efter att vi redan bokat en resa dit. Fina utsikter för hösten...

Juli och semester. En vecka på Rügen med blandat väder men fantastisk återhämtning. "Hemester" ett tag. En vända till Köpenhamn med besök på Den Blå Planeten och Tivoli och en lyxig övernattning på Kronovalls vinslott. Plus en begravning precis i slutet av juli och sedan var det dags för Joakim att åka till Göteborg igen.

Augusti och mycket jobb igen. Jag tog beslutet att säga upp mig på Fitness24Seven eftersom jag var trött på att jobba så pass mycket. Klokt beslut! Inte för att det gav mig mer tid för träning där och då men mer utrymme lite längre fram i alla fall! Annars minns jag augusti som att jag jobbade som en galning och så var jag i Stockholm en sväng och utbildade mig till löpcoach hos Runacademy!

September - nystart. En dryg vecka på kontoret, sen lyfte vi mot en underbar vecka på Playitas. Massor med träning, sol och bad. Ytterst njutningsfullt och enormt välbehövligt! Lusten att träna för egen del och att prioritera det i kalendern återvände och jag kom igång bra. 30 september åkte jag tåg mot Göteborg för att inleda oktober med...

The Runners' Convention! En härlig heldag med löpfokuserad träning. Shit så kul jag hade, hurra för att hälsenan höll, jäklar vad trött jag blev och sablar vilken träningsvärk :-D Största delen av oktober gick Joakim utbildning i Karlskrona vilket innebar att vi fick längre helger tillsammans och jag hade bara enstaka PT-kunder kvar att träna så mina veckor var betydligt lugnare. Korta intervaller och mysigt långpass med Runacademy befäste löplusten och det var helt enkelt bra flyt hela oktober.

November och mörker. Start som egenföretagare på PT-fronten! Tuff månad, Joakim var borta två hela veckor på övning och kom inte hem på helgen och jag försökte kriga med egen drivkraft och bygga upp mig inför årets andra träningsresa. Packade ihop mitt PT-kontor med visst vemod, njöt av backintervaller i årets första (och enda) snö, gjorde månadsbokslut på halva tiden för att kunna vara ledig, packade resväskorna och åkte mot Fuerteventura med pirr i magen :-D

Atletveckan låg i månadsskiftet november-december när det känns som mörkast och det var så BRA att vara iväg just då. En fantastisk vecka med en liten taggad atletgrupp och två kompetenta coacher. Utanför komfortzonen varje dag men ett perfekt fundament att bygga 2017 på. Nytt fokus, nya idéer, nya planer. Härligt!

Hem till december och 2½ arbetsvecka innan julledigheten. Tiden gick oändligt fort. Mina kollegor hade varit världens bästa backup så jag var ikapp efter semestern på bara en ynka arbetsdag och sen gällde det att få ett bra avslut på december. Några PT-pass i veckan, egna pass på gymmet och i löpspåret, sista passet med Runacademy för hösten och lite NMT fyllde ut tiden. Lite oro i magen över veterinärbesök för herr katt men tack och lov har han återhämtat sig helt och vi har firat dubbeljul och nyår i lugn och ro.

Jag avslutade året med stor tacksamhet över alla som står mig bi i vått och torrt och tacksamhet över min starka och hållbara kropp. Jag kliver in i 2017 med tillförsikt och stora planer. Stay tuned :-)

Inga kommentarer: