söndag 8 januari 2017

Söndag. Lite ångestladdat. Men självömkan hjälper ju inte!

Då har vi kommit fram till sista "semestersöndagen" och vi var båda oerhört medvetna om att i dag var det dags för Joakim att packa sina väskor in i bilen och åka till jobbet igen. Därför blev det också en sån dag då jag egentligen helst ville sitta hopkrupen i soffan och bromsa tiden, få den att gå så långsamt som möjligt.... men så kan man ju inte ha det.

Efter frukost ägnade vi oss således åt lite hushållsarbete och förberedde mat till oss båda två i veckan. Kycklingfileer, färsbiffar, en rejäl gryta ratatouille. Att komplettera för min del med lite potatis, sötpotatis och grönsaksblandning så har jag snabba middagar för hela veckan. Inte för att jag har så mycket kvällsjobb, jag skulle gott och väl hinna laga mat flera gånger, men jag vet hur tufft det känns den där första ensamveckan efter en ledighet så jag väljer att göra det enkelt för mig.

Sedan åt vi relativt tidig lunch och stack ner till Ribersborg för en kylig promenad vid havet och en fikastund innan vi promenerade tillbaka till bilen igen och tog oss hemåt. Där landade insikten att "nu är det snart över med ledigheten", Joakim packade och jag vankade av och an som en osalig ande, hängde tvätt och gick ner med soporna. Sen åt vi en tidig middag innan det var dags för Joakim att packa ihop sig och åka iväg.

Jag hade förberett mig väl och var i princip redan klädd för löpning, behövde bara byta jeansen mot vintertights och sen gav jag mig ut en runda. Den där plötsliga ensamheten vet jag av erfarenhet att den är lite obehaglig, däremot är det lättare att vara ute och förbereda sig på att komma hem till en tom lägenhet. Jag lämnade lite tända lampor och radion på för att det skulle kännas mindre tomt och var ute och joggade dryga 6 kilometer. Inget fantomtempo direkt, Malmö stads förmåga på området "snöröjning och halkbekämpning" lämnar tyvärr en del att önska så jag fick anpassa mig efter underlaget och trycka på där det gick och tassa väldigt försiktigt där det behövdes av säkerhetsskäl.

Kom hem, bytte kläder, rullade ut yogamattan och rev av dagens yogapass som en sorts nedvarvning efter löprundan. Skönt. Sedan packa väskan, plocka fram rätt kläder, förbereda frukosten m.m. och nu är allting preppat och klart för måndagen. Totalt sett blev det faktiskt också en bra dag på rörelsefronten, jag har varit utomhus i 2 timmar och jag har över 17.000 steg på stegräknaren.

Inga kommentarer: