söndag 15 januari 2017

Söndagslångpass. Som sig hör och bör!

Söndag alltså, och jag hade förvarnat om att jag gärna ville springa långpass. Joakim valde att haka på så efter frukost klädde vi oss för kallt väder, Joakim tog lite vatten med sig i vätskebälte och jag laddade med en liten påse med nöd-saltlakrits och så begav vi oss ut. Det var i vanlig ordning så att Joakim var lite piggare än jag (han sprang inte intervaller i går heller ju) och hade en mindre känslig mage så han fick springa lite extrarundor medan jag fick ordning på kroppen!

Efter 5 km var jag dock både uppvärmd och hade fått kontroll på löparmagen så vi tuffade på. Det blev en runda runt hela närområdet - ut mot Toftanäs och Tullstorp och Stora Bernstorp, till Bulltofta och förbi ut mot Johanneslust för att sedan springa över Videdal och Stenkällan hem. 15 km in på löparkontot (snittfart 6:29, perfekt) vilket petar upp veckans total till dryga 3 mil plus det jag har sprungit med PT-kunder och på NMT. Mycket nöjd med det! Som Joakim sa "det var bättre förr när allt under 17 km bara var en vanlig löprunda!" men nu ska vi väl ta oss till det läget igen då.

En annan bra grej var att vi var ute i solen och gjorde något trevligt tillsammans i stället för att sitta inne och ha söndagsångest. Visst, det är inte jätteroligt att Joakim åker på söndagkvällar men vi fick en riktigt bra start på dagen och kände oss mycket mindre deppiga än förra helgen. Det är ganska värdefullt. Man kan snacka mycket skit när man springer, eller bara vara tysta tillsammans.

Dagens utmaning i bootcamp-gänget var att få 25.000 steg på mätaren så efter en mycket välbehövlig dusch och en lika välbehövlig lunch satte jag igång en laddning köttfärssås som fick puttra medan vi promenerade till affären och kompletteringshandlade det jag glömde i går. Inte för att jag kom i mål men det blev väl 4000 steg till i alla fall.

Sedan unnade jag mig en timmes soffläge med benen upp och dåliga tv-program innan det var dags att laga klart middagen, äta, diska, Joakim packade ihop sina grejer och inväntade skjuts (jag får ha bilen i veckan, hurra för det!) och när han hade åkt stack jag ut på ett varv runt kvarteret för att få in mina sista 3000 steg. Puh. Väskan packad för i morgon, kläderna framplockade, frukosten nästan förberedd. Te och kvällsmål och katter i soffan.

Inga kommentarer: