onsdag 18 januari 2017

Trötta ut mig är jag ju bra på i alla fall.....

Puh. Landat i soffan, benen i högläge. Välförtjänt!

I går tog jag bilen "för att spara tid". Man kan ju diskutera hur mycket tid man sparar när man lägger nästan en kvart på att skrapa rutorna så att bilen blir trafiksäker att köra.... Men hursomhelst var jag vid simhallen kvart över sju eller så och i bassängen fem i halv åtta. Det var betydligt mera folk än i torsdags och jag kände mig stressad och fick inte alls till andningen förrän på slutet då många hade lämnat. Men jag simmade en halvtimme i alla fall och hann 100 m längre än förra passet!

Mot kontoret och sen efter avslutad arbetsdag - hemåt. Jag stack lite tidigare för att kompensera för min långa måndag vilket gav mig exakt 45 minuter innan mitt första PT-pass på Bulltofta. På 45 minuter hinner jag toabesök och klädbyte, ett snabbt mellanmål och ett glas vatten samt lugn jogg ner till Bulltofta. Det går. Om man vill.

Körde ett PT-pass ute och ett inne och sprang sedan en omväg hem för att komma över 5 km löpning totalt denna dag. Jag var hemma vid halv sex, värmde mat och åt och tog det lugnt. Lagom tills jag började halvsomna i soffan strax efter sju var det dags att klä sig igen för en kvällspromenad med vårt lokala trygghetsnätverk. Jag var inte särskilt sugen men har man lovat så har man.... Det blev nästan 7 km vandring ute i kylan. Resultatet av det var att min dag avslutades med dryga 28.000 steg på stegräknaren varav 5 km löpning, samt ett simpass. Trött var bara förnamnet!

Egentligen hade jag tänkt skippa dagens träningspass men jag fick så mycket pepp i bootcampgruppen så jag bestämde mig för att träna ändå. Ställde klockan och gick och la mig, ungefär!

Med tanke på hur trött jag kände mig skippade jag de tunga basövningar och körde annat trevligt. Prehab som uppvärmning - knä- och höftstabilisering - innan jag körde benpress och enbenspress. Baksidorna fick kärlek i form av rumänska enbensmarklyft och finnen och så körde jag några varv krabban och lite tåhävningar. Jag avslutade det hela med ett gäng tabata-intervaller med hopprepet innan jag kastade mig i duschen och sen snabbaste vägen till kontoret för ett informationsmöte. Jag hann precis!

Kom hem i eftermiddags och kände mig ganska mör. Turligt nog för mig (eller inte) skulle jag hålla NMT-pass så det var bara att fixa mat, äta, och sen se till att komma iväg i rätt kläder för det ärligt talat ganska äckliga vädret. NMT'arna fick sig ett pass med mycket löpteknik och intervaller och sen cyklade jag hem och tillät mig att landa med kvällsmål och temugg och katter framför Sveriges Mästerkock. Puh. Intensiva dagar. I morgon ska jag baske mig ha en vilodag alltså...

Inga kommentarer: