onsdag 1 februari 2017

Benpass. Räknefel. Sliten.

Jamen lite #fail-känsla på det här fast jag har ändå fått ut en massa av dagen. Men det blev inte riktigt som jag tänkte för jag tänkte liksom fel... eller hade lite otur när jag tänkte kanske. Eller nåt.

I vanlig ordning när det är benpass på schemat så funderade jag på att strunta i det men det sitter bara i huvudet. Det är bara för att benpass är så jobbigt som det blir så - och medan jag cyklade mot gymmet övervägde jag möjligheten av att köra överkroppspass i stället men insåg att jag inte vill köra ben på fredag ändå. Det gäller bara att bita ihop, kommer jag väl igång så går det nästan alltid bra.

Givetvis gick det bra. Faktiskt riktigt bra. Jag värmde upp lite och samlade tankarna och haffade sedan åt mig racket. Frontböj med lite tyngre vikter och riktigt fina marklyft, jag märker att jag börjar glömma att det är "tungt" och bara lyfter utan att ifrågasätta. Det är bra, jag hittar tillbaka till tekniken för tunga lyft och så envisas jag med att köra frontböj varannan vecka och vanliga knäböj varannan vecka så att jag inte glömmer bålstyrkan.

Smithen var ledig så jag gick dit och körde enbensmarklyft med lite tyngre vikt och sedan rejäla uppkliv på boxen. "Finnen" och tåhävningar fick avsluta passet som tog drygt en timme och sen duschade jag och cyklade till jobbet.

Inledde med att lösa det som ställde till det för mig i går eftermiddags, sen var det ett informationsmöte och sen har jag helt enkelt bara jobbat. Svarat på grejer, gjort internkontroll, skickat iväg signerade papper, stuvat om schemat för fredagens projekt och sånt.

Fredagens projekt innebär hälsokoll för ett antal medarbetare och jag ska också vara med. En av instruktionerna var att man inte fick ägna sig åt hård träning 48 timmar innan testet. Jag hade tänkt damma av ett sjuhelvetes intervallpass i dag efter jobbet (innan träningsvärken från benpasset slår till) för att vila sen men jag kan ju uppenbarligen inte räkna. För 48 timmar är TVÅ dygn, inte ett. #fail på den, alltså. Inga intervaller här, i så fall skulle jag ha kört dem i morse. Äsch. Jag som var sugen på att springa snabbt ju!

Ja då var det ju bara att cykla hem i lugn och ro, fixa middag och sen bita ihop och springa ett varv med dammsugaren i lägenheten i stället. Ärligt talat så tycker jag det är betydligt mindre roligt! När jag ändå var igång såg jag till att diska undan och packa i ordning väskan för morgondagen så kan jag gå och lägga mig i tid, trött och sliten blev jag tydligen utan ett intervallpass. Innan jag landade i soffan ägnade jag en kvart åt ett lätt, skönt yogapass. Kvällsmålet: en kopp te och en portion kvarg med kokos/hallongranola. Morgonsimning, jag är redo :-)

Inga kommentarer: