söndag 11 juni 2017

Ibland får man lyfta sig själv i håret för att ta sig vidare!

Efter min helt hopplösa torsdag vaknade jag fredag morgon med lätt huvudvärk. Dålig tajming alltså... Klev upp, duschade och huvudvärken släppte faktiskt med lite sval dusch och aromaterapi så då var det avklarat. Tuggade i mig en knäckemacka och cyklade till jobbet, bytte kläder, kutade iväg till bageriet för att hämta mina förbeställda frukostfrallor och sen tillbaka för att äta frukost med kollegorna.

Lite lätt stressad såg jag till att föreläsningslokalen var färdig till oss, välkomnade min externa föreläsare och tog en kort avstämning innan vi drog igång förmiddagens föreläsning om stresshantering. Jag gästspelade i en halvtimme ungefär och tyckte väl inte att jag gjorde tidernas bästa jobb men det var good enough just den här dagen. Framför allt fick jag många frågor efteråt och det är nästan det bästa för då vet jag att jag har väckt tankar och får chansen att berätta det som lyssnarna vill veta!

En hastig lunch och sedan tillbaka till skrivbordet för jobb. Jag har hysteriskt mycket att göra nu fram till semestern och planering är verkligen första prioritet för att få flyt på det nu de kommande veckorna. Så jag la energi på att bli av med irriterande småuppgifter och planera veckan som kommer och så åkte jag hem i vettig tid.

Joakim var lika trött som jag så det blev tidig och enkel middag, glass och Gladiatorerna, och läggdags efter ett kort kvällsyogapass.

Lördag då? Lätt att vakna tidigt, frukost framför Nyhetsmorgon, packa i ordning, hitta rätt grejer. Bil till Lund för att leda NMT och Joakim envisades med att hänga med trots förkylning som inte riktigt släppt. Gänget fick sig en rejäl genomkörare med ordentligt med backintervaller och utmanande styrke- och koordinationsövningar innan vi gav oss för dagen.

Lunch hemma och eftersom Joakim inte tänkte träna nåt mer så drog jag fram FMTK-appen och körde ett tuffare pass på 45 minuter som jag kompletterade med 15 minuters yoga för löpare. Jag var genomsvettig efter passet och har bra med träningsvärk i dag så det tog som det skulle! Sedan åkte vi och handlade och åt en fantastisk middag med ryggbiff, ugnsstekta rotsaker och smörstekt sparris med parmesan, och jordgubbar till efterrätt. Perfekt.

I dag åkte vi till gymmet direkt på morgonen, efter frukost, och jag roade mig med ett ordentligt överkroppspass. Axelprehab och latsdrag fick utgöra uppvärmningen innan jag tränade på teknik i militärpress och bänkpress, tröttade ut mig med smalbänk och sidolyft och avslutade med tricepspressar och bicepscurl för rätta "discokänslan". Salladslunch, hem och vila lite innan jag producerade en gigantisk älgfärslasagne medan Joakim packade i ordning alla sina pinaler inför nästa vecka.

Jag har bra koll på min veckoplan - det blir en ganska tuff vecka rent planeringsmässigt men den bör gå att få ihop utan att det blir allt för slitsamt. Bäst av allt är att jag har skapat utrymme för egna träningspass i lagom mängd, det allra viktigaste jag kan göra för att få ut det bästa ur dem är att gå och lägga mig i tid. Som vanligt. Sömn och återhämtning är superviktigt om jag ska orka!

Inga kommentarer: