lördag 1 juli 2017

Tack och hej, juni!

Juni månad har liksom bara svischat förbi i hög hastighet. Det har varit fullt ös nästan konstant och jag har verkligen fått tvinga mig själv att ta tillvara på de tillfällen som har funnits för att göra ingenting och återhämta mig.

Senaste veckan är ytterligare ett exempel där jag bl a fick knö in 12 km löpning onsdag kväll och 8 km torsdag morgon för att ha gjort ett rimligt antal kilometer även denna vecka som är sista chansen inför Backyard Ultra Sydkusten. Utöver det har jag hunnit med att vara PT och NMT-instruktör, jag har simmat ett pass och varit på gymmet en vända och så var jag dessutom på after work med jobbet torsdag kväll.

Det är sanslöst mycket action på jobbet dessa veckor och jag hoppas det taggar ner nu kommande vecka så jag får en chans att beta av mina "högar" och få ordning på grejer innan jag stänger ner och tar ledigt också.

Dagen i går innehöll en hel del regn och mitt planerade löppass efter jobbet blev helt enkelt inte av. Orka, liksom. Cykla hem, bli dyngsur, byta till torra kläder och sticka ut och bli dyngsur igen? Näej. Så jag tog revansch i dag med ett hederligt backintervallpass. 2 km jogg till kossabacken, 5 x 40 sek, 5 x 30 sek, 5 x 20 sek backe, och så jogg hem igen. Ett pass som tar nästan en timme och ger knappt 8 km på klockan men tröttar ut ganska ordentligt om man vågar ta i på intervallerna.

Intervallpasset var "sista tuffa passet" innan BUS och kommande vecka ska ägnas åt lätt jogg, prehab och rörlighet. Plus en massa bra käk och en hel del strategisk planering. Kvällsaktiviteter drar jag ner på och Joakim är hemma för sommaren nu så vi är två som kan hjälpas åt med de praktiska bitarna. Plus att vi har matkasse nästa vecka. Upplagt och klart för en bra förberedelsevecka alltså innan årets stora utmaning.

Denna lördagkväll bjuder på ben i högläge i soffan, några avsnitt av SKAM (jag är halvvägs i säsong två, sist på bollen men jag jobbar mig ikapp nu!) och jordgubbar till efterrätt. Jag tror jag kan leva med det upplägget faktiskt. Trevlig helg!

Inga kommentarer: