torsdag 17 augusti 2017

Ordning och reda - och i morgon är det fredag!

Denna vecka har fokus legat på ordning, rutiner och checklistor. Det gäller att "curla" mig själv så att övergången in i vardagen blir så enkel som möjligt. Förbereda, ligga steget före, dubbelkolla, planera och organisera. Det låter eventuellt inte jätteroligt och väldigt inrutat - å andra sidan ger en bra planering otroligt mycket frihet "runtomkring".

I tisdags simmade jag efter jobbet och var helt slut när jag kom hem. Men tack vare att middagen redan var förberedd och bara skulle värmas lyckades jag hitta energi till en sväng till affären och efter att ha packat och organiserat för onsdagen kunde jag känna mig ledig resten av kvällen.

I går föll hela planeringen ihop pga allmänt klant. Jag hade tänkt gymma på morgonen men kom ner och insåg att jag inte hade stoppat in laddsladden till cykelbatteriet ordentligt och att batteriet förmodligen bara skulle räcka halva vägen till gymmet. Hastig omplanering - ladda batteriet, träna ett effektivt pass hemma på 45 minuter, snabbdusch, cykla raka vägen till kontoret och ha med laddaren i väskan för att kunna ladda batteriet fullt. Det funkade också även om det inte blev som tänkt och jag är nöjd med att jag löste situationen lite kreativt.

Onsdagkvällen var nämligen fullspäckad. Jag var hemma nångång strax före fem, plockade undan lite och körde sedan en timmes städmaraton med badrumsfix, dammsugning och moppning. Sen hann jag med en kopp te och lite mellanmål innan det var dags att byta kläder och cykla in till stan för Malmöfestivalmiddag med Sarah. Smash burgers från Casual blev kvällens meny och så spanade vi lite på festivalen innan vi begav oss hem på varsitt håll. Innan jag åkte hemifrån hade jag packat väska, plockat fram kläder, diskat undan etc så jag kunde sätta mig i lugn och ro med en kopp te och sedan lägga mig i tid.

I morse kände jag mig ärligt talat inte jättepigg på att åka till jobbet efter tre arbetsdagar (det kändes som om det räckte med det!) men tog mig givetvis iväg ändå, jobbade en timme i träningskläder och körde ett pass utomhus-PT innan jag duschade och klädde på mig människokläder. Och när jag kom hem i dag var jag osannolikt disciplinerad. Tog astmamedicin, hängde tvätt, drog igång en maskin till, bytte kläder och stack ut på mitt enklaste intervallpass. 1 km uppvärmning, lite löpskolning, 10 x 1 min hårt/1 min gåvila, jogg hem. Jag körde passet runt en av mina vanliga slingor med en liten avstickare och brydde mig inte om backar och svängar utan bara matade på. Det behöver inte vara så komplicerat!

Fredagen väntar runt hörnet och dessutom med lite guldkant, för i morgon har vi ett större event med jobbet så jag behöver inte ens vara på kontoret mer än några minuter på morgonen. Det innebär också mindre förberedelser (mindre packning, inga mellanmål etc) men även att jag kommer hem senare än jag brukar. Ni som har hängt med ett tag vet ju att fredag innebär att Joakim kommer hem och att jag ofta fixar i ordning inför hemkomsten på fredag eftermiddag men det hinner jag inte med i morgon, däremot har jag redan städat och fixat och så fort regnet dämpar sig en aning därute ska jag springa ner med lite sopor, sen är vi nog redo för helg!

Inga kommentarer: