lördag 11 november 2017

Hemma igen. Bäst!

Jag har aldrig tyckt att tjänsteresor är så särskilt glamourösa. Visst, det kan låta coolt att man ska resa till diverse ställen men sanningen är att man oftast bara ser flygplatsen, hotellrummet och nåt mötes- eller konferensrum så då kan det faktiskt kvitta om man är i Paris eller München... Jag är dessutom inte särskilt förtjust i att flyga och sover oftast dåligt i andra sängar än "hemma" så det bättrar ju inte direkt på inställningen!

Men nu var jag en av ungefär 200 utvalda över hela världen som skulle få åka på en företagskonferens inom mitt arbetsområde och det vill jag såklart även om det är lite bökigt! Lämnade kontoret strax efter två på torsdagen, tåg till Kastrup, flyg till Stuttgart. Totalt KAOS på flygplatsen, väntade i evigheter på en taxi och det tog oss 20 minuter att åka 2,5 km till hotellet... Väl incheckad såg jag till att få i mig en god middag och sen blev det vila på rummet. Sov hyfsat bra för att vara "borta" och tysk hotellfrukost är oftast en höjdare, så även här! Tåg tvärs över stan till konferensen som var bättre än väntat, tåg retur tvärs över stan till flygplatsen. Som i vanlig ordning på fredagar var fullständigt proppfull med folk, kvällens middag blev ett äpple och en chokladbar som jag hade i väskan för det fanns inte en chans att hinna köpa och äta nåt bättre. Fullt plan hem, missa tåget med ynka 2 minuter, vänta på nästa, äntligen Malmö C, upphämtad av Joakim, hem, kvällsmacka, sova!

I dag har jag bara njutit av ledig lördag. Långfrukost med katterna i soffan innan Joakim och jag tog oss till gymmet. För jag fick ju lite hemläxor av naprapatjäveln i onsdags! Så det blev ett rejält ryggpass med lite magövningar. Alla sorters drag, olika vinklar och handtag, total genomkörare för ryggen och så magen på det. Konstaterade att diagonala magmuskler och ländrygg är galet tåliga efter all löpning och nästan inte kan tröttas ut medan bröstryggen är i betydligt sämre skick! Jobbajobbajobba alltså....

Efter gympass och dusch dumpade vi alla grejer i bilen och gick upp i stan. Lunch på Condeco, handla på MM Sports, kaffe på Espresso House, hem och tömma väskor och skriva komihåglista och så en sväng till Maxi. Med påfyllt kylskåp kände jag mig redo för att chilla resten av dagen men Joakim uppmanade till en löprunda i skymningen. Var sådär sugen faktiskt men bytte ändå om och hakade på. Första 2½ km gick bra, sen tyckte magen att den skulle vara grinig över eftermiddagskaffet så jag fick lägga in lite gåpauser men kutade på bra emellan i alla fall så det blev ändå 5½ km med en snitthastighet under 6 min/km. Efter det kändes det ändå mer välförtjänt med dusch, middag och soffhäng i mysbyxor!

Inga kommentarer: