torsdag 28 december 2017

Dagar utan måsten

Det bästa med julledighet är dessa dagar utan måsten. Utan tider att passa, utan att behöva klä sig i människokläder eller sminka sig - om man inte vill alltså. Det är oändligt skönt att skrota runt i mysbyxor fram till lunch om det är just det jag känner för - eller att gå upp tidigt och sticka iväg med gymväskan och äta lunch på stan efter träningspasset.

I går fick jag klä mig i människokläder och åka hem till mina föräldrar för att fira jul med familjen. Jag blev omgående inhalad i att hjälpa systerdottern lära sig cykla (dvs jag fick kuta fram och tillbaka längs vägen medan hon trampade på), köra kapplöpning med samma systerdotter på springcykel (jag sprang, hon cyklade), vara "moster-monster" och jaga och kittla båda syskonbarnen för att hålla dem undan från köksbestyren ett tag!

Middag, dans runt granen, högljudd utdelning av julklappar, efterrätt, undanplock, läggdags för barn och sen även läggdags för vuxna. Morgonen inleddes med glatt barn som lekte med leksaker med ljud och tyckte att jag skulle delta.... Det var skönt att komma hem till lite lugn och ro! Lunch och sen drog Joakim med mig ut på promenad vid havet och finkaffe längs vägen. Inte alls dumt. Hemma är ändå... hemma!

Tyvärr är det för en kort stund slut med "dagar utan måsten" eftersom jag måste jobba några timmar i morgon men det går som tur är att kombinera med en sväng till gymmet runt hörnet så det lär väl gå an. Sen återgår jag till ledighetslunk i ytterligare några dagar innan det är dags att möta 2018!

Inga kommentarer: