måndag 25 december 2017

God jul!

Alltså hjälp så fort det gick sista veckan innan jul. Man kan lugnt säga att musten gick ur mig sen när allt var lämnat och klart.

Måndag - intensivt på jobbet, andas ut hemma. Tisdag - intensivt på jobbet, hem och vända, till Lund och hålla NMT-pass, hem och andas. Onsdag - började få ordning på jobbet och se att det skulle vara möjlighet att ta ledigt på fredagen. Handlade julklappar på vägen hem, åt middag och skrev inköpslista medan Joakim höll NMT-pass, så fort han hade bytt om efter passet åkte vi och julhandlade i stort sett allt vi behövde. Eftersom vi var hemma igen först vid nio hann jag i princip packa upp varor, packa väskan för torsdagen och gå och lägga mig...

Torsdag då. Tidig väckarklocka och mot jobbet. Kolla läget, se att de sista filerna som saknas är på plats, byta kläder och smita ut och härja med en PT-kund i en timme i blåsten. Med renstädad hjärna tar jag en varm dusch och fixar till fasaden lite innan jag sätter mig på kontoret med musik i lurarna och betar av måsten. Dagens lunch i restaurangen visar sig vara totalt ointressant så jag kör fakturarace och sushi till lunch i stället. I tid innan halv fyra är jag färdig med allt som ska vara färdigt och andas ut. Planen höll! Halv fyra sätter vi oss i mötesrummet och gör lite gemensamt arbete med planering för 2018 i en timme innan vi korkar upp en flaska bubbel, delar ut julklappar och ger varandra positiv feedback som uppvärmning inför avdelningens julmiddag. Halv tio är jag hemma med magen full av mat och har JULLOV!

Sen var det som att musten gick ur mig alldeles. Sov såklart halvdåligt (vin + en cappuccino lite för sent), vaknade tidigt och var jättevaken men jättetrött. Det var inte jättemycket fart i mig men bortåt lunch tog vi oss i kragen, åkte in till stan och åt lunch och gick en runda och handlade lite småsaker och tog en fika. Det räckte för den dagen. På lillejulafton blev det för min del en 7 km lugn joggrunda och Joakim var iväg på gymmet, sen tog jag dagens ärenden (hoppsan, vi har glömt att handla....) på cykel och på kvällen tog vi ytterligare en promenad för att handla diskmedel eftersom det tog slut! Julafton inleddes traditionsenligt med dryga 6 km morgonlöpning innan vi anlände duschade och fixade hos svärmor för att äta en enorm julfrukost och sen firade vi jul hemma bara vi två. Perfekt upplägg :-)

I dag gick musten ur mig igen och av planerad träning blev det en promenad efter lunch plus en vända iväg för att köpa julklappen jag aldrig fick: en stavmixer! Kvällens middag enligt "man tager vad man haver" blev en grönkålsfrittata med rökt lax och i morgon ska jag se om jag inte kan hitta lite träningsenergi igen, det borde vara dags.

Inga kommentarer: