tisdag 24 april 2018

Make it awesome!

Den senaste veckorna har det verkligen varit fokus på att göra livet bra - med alla de krafter jag har. Att inte tycka synd om mig, att inte backa så fort det blir tufft utan att hitta vägar igenom, förbi, runt det jobbiga. Skapa strategier, analysera mina egna standardreaktioner, arbeta aktivt på att förändra dem när de inte funkar.

Det fungerar. Jag vet att det fungerar, bara det att när det blir lite för mycket så glömmer jag bort och ramlar tillbaka till min komfortzon. Men jag kan mer - kapaciteten finns ju där! Och jag gillar den känslan skarpt.

Jag lyckas med min planering, jag får in min träning. Jag lyckades till och med klämma in ett fantastiskt morgonjoggspass förra veckan med 40 minuter distans och 10 x 30 sek fartökning med 30 sek vila - vilket blev 8 km före frukost. Utan några större problem. Det är en massa andra bitar som också har fallit på plats både hemma och på jobbet - som t ex nya projekt och försäljning av en del grejer som jag inte längre behöver.

Så att jag är anmäld till ett 6-timmarslopp om typ tre veckor känns inte så skrämmande längre. Snarare roligt. Det går säkert. I värsta fall får jag väl lägga mig och vila en halvtimme och sen mata på igen. Klart är att jag behöver fler kilometer i benen, mer tid i löpspåret - men det går ju. En halvtimme är lätt att få till och många halvtimmar blir många timmar. Det blir så bra som jag tänker att det ska bli, helt enkelt!

I dag har jag varit ute i Bokskogen med Runacademy. Ännu en awesome kväll med löpning, rosiga kinder och glittriga ögon. Allt man kan önska sig! Vi sprang snitslade banor på och utanför stigar, upp och ner i backar och hit och dit bland vitsipporna. Deltagarna peppade varandra och tog ett bonusvarv, vi ledare hejade glatt på och kände oss nöjda med kvällen. Tillsammans skapade vi energi och fick till en lysande bra kväll - det är ju precis det som är grejen. Den energin man lägger ner kommer mångfalt tillbaka! Så jag är en happy camper i kväll och ser fram emot morgondagen, träning och jobb väntar!

Inga kommentarer: